1e Dordtse Biesbosch Triathlon op 18 mei '23

28 december 2022 | Edgar

Al enkele jaren organiseerde de wedstrijdcommissie van de triathlonvereniging Dordrecht (TVD) jaarlijks de Smulbosloop (en tot enkele jaren geleden ook een Run-Bike-Run) op Hemelvaartsdag, maar in 2023 zal er geen Smulbosloop plaatsvinden. Echter wel een triathlon (1/8 afstand).

Door het - zonder winstoogmerk - organiseren van dit soort sportwedstrijden willen we als TVD iets terug doen voor andere sporters die wedstrijden organiseren waar wij met veel plezier aan deelnemen.

Al langere tijd bestond de wens bij de TVD om een triathlon te organiseren op het eiland van Dordrecht. Deze wens zal naar alle waarschijnlijkheid op donderdag 18 mei 2023 (Hemelvaartsdag) in vervulling gaan. Alle seinen staan vooralsnog op groen. O.a. de gemeente Dordrecht steunt dit plan. De wedstrijdcommissie van de TVD is enthousiast bezig met de organisatie van de eerste Dordtse Biesbosch Triathlon.

Het plan is om 2 wedstrijdseries over de 1/8 afstand (500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen) te houden en aansluitend nog een wedstrijd voor scholieren over de 1/16 afstand. We streven ernaar dat geïnteresseerde atleten zich vanaf januari kunnen inschrijven voor de wedstrijden (via de Nederlandse Triathlonbond) tegen een kostendekkend tarief (circa 32 euro).

Er zal worden gezwommen in de prachtig gelegen Bezinkplas alwaar dus ook het evenemententerrein (incl. wisselzone) zal zijn. Het fietsparcours bestaat uit 2 rondes (van 10 km). Het loopparcours bestaat uit 3 rondes (met enig geluk zijn bevers te spotten als je langs de Nieuwe Merwede rent).

@ TVD-ers: blok de datum 18 mei 2023 alvast in je agenda omdat je hulp als vrijwilliger bij dit evenement hard nodig is en informeer potentiële geïnteresseerde familieleden, vrienden, collega's, e.d. over dit evenement.

@ geïnteresseerde atleten: blok de datum 18 mei 2023 alvast in je agenda voor dit evenement. Meer informatie volgt spoedig.

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons benaderen via: wedstrijd@tvdordrecht.nl

Zie www.dordtsebiesboschtriathlon.nl voor meer informatie.

Met sportieve groeten,

 

De wedstrijdcommissie