Beermile Edo Sports zaterdag 26 november

4 december 2022 | Albert

Dit jaar hadden Redmer, Rene, Björn en Albert zin in een leuke, hilarische activiteit: de Beermile te Maastricht. Georganiseerd door EdoSports onder de bezielende leiding van Edo v/d Meer.

Zoals echte triahtleten betaamd doe je het liefst meerdere activiteiten op 1 dag. Eerst de beentjes lekker los gefietst met een mooi mountainbike-rit rondom Valkenburg. Daarna onze spullen gedropt in Botel Maastricht en alvorens naar de atletiekbaan op sportpark Jekerdal gewandeld. Ruim op tijd aanwezig, voordat het spektakel los zou gaan. 

Wat is dat nu een Beermile? Nou, dat is dus z.s.m. een blikje bier drinken en een ronde hardlopen. Dat doe je 4x achter elkaar en zo heb je een mijl gelopen. Klinkt makkelijk.

Spelregels: start op mijl-startlijn. Tijd gaat in bij start 1e blikje bier en stopt bij finish. Kortom een multisport event, dus geschikt voor triathleten😉. Oh ja, moet je overgeven, dan loop je een strafronde. En de ervaren wedstrijdleiding gaf meteen al mee dat dit statisch gezien minimaal 1x gebeurd😆.

Er waren 3 startseries: 1e deden Redmer en Albert in mee, 2e damesserie en in de 3e serie: René en Björn.

Hoe brachten we het er van af? Wonderbaarlijk goed, onze René werd 2de bij de heren overall (06:20), Albert 07:23 (1e H40), Redmer 08:06 (1e H50) en Björn rondde dit af in 08:53. De biertjes bleven bij ons allemaal in de maag 👍.

Na afloop met een ietwat zwevend gevoel lekker de pizza's verorberd om tenslotte met een groot deel van de deelnemers de Maastrichtse nacht te ontdekken. Het bleef nog lang gezellig !