Trainingsweekend 2022 - door Martin

5 april 2022 | Jolanda

Na 2 jaar wachten was het eindelijk weer zover. Het TVD Trainingsweekend. Gedurende deze twee jaar hoorde je het onderwerp trainingsweekend veelvuldig langskomen op de vereniging. Hierbij werd dan ook gelijk vermeld dat je dit zeker niet mocht missen. Het gevolg hiervan was dat toen de registratie voor het trainingsweekend geopend werd, de beschikbare plekken zo snel vol zaten dat er extra accommodaties bijgeboekt moesten worden. 

Op vrijdag 22 maart reisden we dan ook met zo’n 38 mannen en vrouwen, met behulp van het nodige gecarpool, af naar Landal Park ‘de Waufsberg’ in Noorbeek, Zuid-limburg. Bij aankomst werden we gelijk voorzien van een flink stuk vlaai. Want als er hard getraind moet worden, moet er wel genoeg brandstof in de tank zitten. Op deze vrijdagmiddag stond er als eerste training een koppeltraining op het programma. Nadat we de vlaai goed hadden laten smaken, sprongen we dan ook snel op de fiets, om in verschillende groepjes naar de Camerig te fietsen. Het fietsgedeelte van de koppeltraining bestond uit het afdalen van de Camerig via de ene kant om vervolgens via de andere kant naar boven te klimmen. Boven aangekomen werd zo snel mogelijk gewisseld naar de loopschoenen om vervolgens 500m heen en terug over een trail te knallen. Het keerpunt van de looproute was artistiek gemarkeerd met een zorgvuldig opgestapelde hoop dennenappels. Op de terugweg van het lopen realiseerde je je waarom de heenweg zo makkelijk ging. Er zat namelijk een flinke klim in de trail, die op de terugweg flink in de kuiten beet. Na het lopen werd er gelijk weer op de fiets gesprongen om dit riedeltje nog een aantal keer te herhalen. Mede dankzij het lekkere weer stroomde het zweet al snel van menig voorhoofd. Na deze training werd in verschillende groepjes met een extra lus weer teruggefietst naar het park. 

‘s Avonds werd er in buffetstijl gegeten bij Italiaans restaurant ‘Vino e Cucina’ in Mechelen, waar de hele verdieping gevuld werd door het rumoer van de TVD. Onder genot van eten, wijntjes en gezelligheid vloog hier de tijd voorbij en was het al snel tegen sluitingstijd. 

De zaterdag begon met prachtig weer en een keuze tussen een 5 of een 10km trailrun voor het ontbijt. De trails slingerden rond het park en de enkele kleine maar steile klimmetjes zorgden ervoor dat je gelijk goed wakker was. Hierna werd ontbeten in de huisjes en werden de fietsen klaargemaakt voor een flinke dag in het zadel. Er werd in verschillende kleinere groepen gefietst waarbij zowel de limburgse heuvels, België als Duitsland werden aangedaan. Na het fietsen kon nog heerlijk in de zon genoten worden van het lekkere weer dat we speciaal voor dit weekend hadden uitgezocht. Aan het diner kon deze dag door ieder huisje zelf een invulling worden gegeven. Dit resulteerde in een verscheidenheid aan 3-gangen menu’s, pizzarette extravaganza’s of restaurantbezoeken op het park.

Tijdens de fietstocht van zaterdag waren sommige deelnemers zich al zichtbaar aan het sparen voor datgene wat er voor zondag op de planning stond. Deze dag begon namelijk na het ontbijt met een klimtijdrit en wel op de Camerig. Er werd gestart door middel van een massastart bij de ijsboer onderaan de Camerig, waarna boven de eindtijd werd genoteerd. Doordat het een massastart was, was het naast een tijdrit ook een koers. Dit zorgde voor verschillende leuke onderlinge duels en er werd hier en daar gesprint voor de overwinning, ook al was deze overwinning dan niet de eerste plaats. Alle vreugde en teleurstellingen over de prestaties werden hierna verwerkt door het zuur uit de benen te trappen in nog wat mooie ritten door de verschillende fietsgroepen. Hierna was voor de meesten het TVD Trainingsweekend helaas alweer afgelopen. 

De huisjes waren al geboekt tot maandag, waardoor een aantal van de deelnemers nog een dag bleef om nog een fietsrit te kunnen maken en zo optimaal te genieten van het heerlijk zonnige weer en de prachtige limburgse heuvels. Al met al was het een gezellig weekend, met een leuke groep, in een prachtige omgeving en met heerlijk weer. Daarnaast is er natuurlijk ook nog wat getraind ;-)

Voor mij was het de eerste keer trainingsweekend, maar ik heb optimaal genoten en ik ben er de volgende keer zeker weer bij! Alle leden die nog nooit geweest zijn of die twijfelen zou ik het trainingsweekend dan ook zeker willen aanraden.

Martin