TVD hervat Eredivisie in stijl na zomerstop

23 augustus 2022 | Albert

VZC Veenendaal ging samen met TV Dordrecht als favoriet naar Leiderdorp toe, en beide teams wisten de verwachtingen waar te maken.

De wedstrijd werd na het zwemmen al enigszins bepaald. Een kopgroep van 4 atleten met o.a. Menno Koolhaas (Oceanus), Gjalt Panjer (VZC), Jesse Cuijpers (Oceanus) en TVD'er: Nick van Ingen, zette als eerste voet aan wal. Tijdens het fietsen sloten hier nog 9 atleten bij aan met o.a. Jorik van Egdom (VZC), Joran Driessen (EDO Sports) en TVD'ers: Ben en Max Muller.

Sam Kraaijeveld had net de pech dat, halverwege het zwemmen, het deelnemersveld een paar posities voor hem brak en zodoende kwam hij met een tijdsverschil van 40-45 seconden aan in de wisselzone. Karim Alders zat nog wat verder naar achteren. Sam en Karim kwamen daardoor met fietsen in de 3de en 4de fietsgroep te zitten.  

De kopgroep met 13 atleten keerde na ruim 27 minuten weer terug in de wisselzone. Deze had een voorsprong van 1 minuut op fietsgroep 2 en 2 minuten op fietsgroep 3 (met Sam). Vervolgens begon het loopspektakel om de posities: 

Koolhaas en Panjer namen de leiding in het lopen, maar Max zette meteen zijn turbo aan en liep mee in het zog van van Egdom en Driessen. De turbo van Max was zo op toeren geraakt, dat hij zelfs tijdens de 1e loopronde opstoomde naar positie 3. Helaas kwamen in de 2e en 3e loopronde van Egdom en Driessen (EDO Sports) weer aansluiten bij Max en gingen erop en over. 

Panjer had superloopbenen en liep met de snelste looptijd van de dag (15:22) naar de 1e plaats, gevolgd door Koolhaas. Max finishte als 6de in de daguitslag (beste resultaat ooit in de eredivisie voor een TVD'er en mooie bijvangst: voor zijn broer gefinisht 😉👍)

Ben zag zijn broer een superdag hebben en kon hier niet bij achter blijven. Met Olaf Jan Bosscher (Groningen) op zijn bagagedrager (nam nooit over; kon alleen volgen), stoomde hij naar voren door het deelnemersveld naar een mooie 8e positie.

Nick liep heel vlak, maar onze net nog 33-jarige (bij schrijven van dit stuk reeds 34), had vandaag niet het loopniveau van de jonge garde, maar verweerde zich sterk, liep steady vlak en finishte als 15e.

Sam zat in fietsgroep 3 en begon dus al met 2 minuten achterstand op de kopgroep aan het lopen. De snelste loper uit fietsgroep 3 behaalde nog een 23e plek, maar helaas zat er voor Sam zo'n opmars net niet in. Door wat steken in het middenrif, die hij gelukkig snel weer onder controle kreeg, liep Sam naar een 32e positie.

Karim deed zijn deel van het werk voor het team door o.a. voor Max te hazen tijdens het lopen. Helaas was zijn achterstand na het fietsen al zo opgelopen, dat er niet meer in zat dan een 46e positie in dit sterke deelnemersveld (sterkste deelnemersveld tot nu toe in dit seizoen van de Eredivsie, ondanks afzeggingen van Kolkman (Oceanus), Hillebregt en Masoo (beide van EDO Sports)

VZC zat met hun eerste 4 atleten dichter bij elkaar dan de eerste 4 van TV Dordrecht. Daarmee pakte VZC Veenendaal voor de 3e keer dit seizoen de 1e plek in de team-daguitslag. TV Dordrecht deed ditzelfde met de 2e plek (ook voor de 3e keer dit seizoen op rij) in de team-daguitslag.

Kortom het sterke debuutjaar van TV Dordrecht gaat voort!

Aanstaande zondag (28 augustus) vervolgt de Eredivisie met wedstrijd 4 in Klazienaveen: de TeamRelay en wagen de mannen een hernieuwde poging voor een topprestatie😉!