Debuut Ironman Copenhagen!

28 augustus 2022 | Natasja

Wat een dag! Geen woorden voor! Zo’n geweldig unieke beleving🤩

‘S ochtend op tijd op en een bakkie gedaan bij Erik en Fenna! Bijna mijn bidons met voeding nog vergeten maar daar kwam ik gelukkig op tijd achter.. Daarna met de massa richting de zwemstadion gewandeld omdat het hotel zo lekker dichtbij is! Daarna bandjes opgepompt en laatste dingen in orde gemaakt! En uiteraard lange rijen voor vieze dixies🤢 

Samen met Ron aan de zwemstart die een startwave voor mij begon en ik er achteraan! Tenminste, dat was het idee maar mijn oriëntatie was weer lekker scherp dus ik zwom weer eens richting de verkeerde gele boei (de boei die je moest ronden om eruit te mogen..) toen ik er achter kwam dat ik best alleen lag maar even goed gekeken en bijgestuurd🫣 daarna onder 2 bruggen door naar de laatste boei waar ik een u-turn maakte wat ook niet de bedoeling was en na een hoop hard geroep begreep ik dat ik verkeerd zwom en nog even langs een andere boei moest.. verder ging het wel oké daarna en op het gemakkie door gezwommen!

De wissel ging niet heel snel.. pak uit, even nog wat eten en drinken en door om de fiets te pakken! Fiets gepakt en ik verloor bidon één, snel terug gedaan en bij het opstappen kwam ik erachter dat ik weer een bidon vergeten was dus terug!

Fietsen was mooi!!! Super langs de kust en daarna door de bossen met heuveltjes! Tempo zat er lekker in de eerste ronde en dit redelijk vol kunnen houden de tweede ronde.. de bekende heuvel (naam vergeten) was echt een feest! Voelde me net een Tour de France renner want er stonden zoveel mensen aan te moedigen🥳 tot ongeveer 130 km soepel gereden daarna was ik er wel klaar mee maar bij 160 weer een beetje nieuwe energie gevonden! Geen mechanische problemen dus dat was ook heel fijn!

Bij wissel 2 werd de fiets aangenomen en kon je zo door lopen naar de tasjes, wat een luxe! Daar weer op het gemak alles gereed, gesmeerd en nog even reepje naar binnen en wat drinken!

De eerste meters lopen waren onbeschrijfelijk! Ik liep met een big smile en de gedachte dat toch iedereen dit wel eens in zijn leven zou moeten doen!! Dit duurde tot een kilometer of 16 en toen snapte ik wel dat niet iedereen het leuk zou vinden maar lopen ging daar nog soepel! Na 23 km vond ik het even spannend worden want ik had nooit verder getraind maar ook dat ging! Die kilometers waren ook erg warm geweest maar het werd later en dus beetje avond en wat frisser! Bij kilometer 27/28 was ik er eigenlijk wel klaar mee maarja.. nog zo’n klein stukje van het geheel dus dan maar verder! De laatste 8 waren lang en pijnlijk, ik voelde alles maar het is voor een doel! Die woorden! De laatste kilometer hernieuwde energie gevonden en die loper op! Wat een feest, geweldig! Woorden niet bewust meegekregen (ook fijn maar gelukkig hebben we de filmpjes nog😅).. daarna de medaille om gehangen gekregen en daar stond Ron op me te wachten! 

Wat een ongelofelijke dag! Ik had het niet gekund zonder Ron! En de support van Fenna en Erik en mijn ouders! Maar wat een bijzondere belevenis en wat een heerlijke afsluiting met die tijd 11;42;42🤩 

Finishen was geweldig! Volkomen gelukkig en helemaal in extase 🤩