TVD 2 op jacht naar promotie in Amersfoort

5 september 2022 | Albert

Door blauwalg werd de Keistad triathlon een Duathlon van 2,5 – 22 - 5 km

Er werd hard gestart op de eerste run. Marijn Markusse en Karim Alders gingen sterk mee in dit loopgeweld. Wesley Agterdenbos en Michael Raaijmakers volgden rond positie 30.

Op Noah Schutte van ZVL Leiden stond geen maat en hij won de Duathlon dan ook met overmacht.

Marijn legde met een heel sterk fietsonderdeel de basis voor een mooie 2e plek.  Hij moest hiervoor tijdens de tweede run nog wel afrekenen met Giel Meesen van Ferro Mosae.

Karim en Michael hadden een goed fiets-onderdeel en zaten bij het in gaan van het centrum van Amersfoort rond 10e positie. Helaas werden zij opgeslokt door een klein peloton.

Dit veroorzaakte een chaotische wissel met wat geduw en getrek op de laatste meters.

Karim liet zien over een hele sterke tweede run te beschikken en liep naar een mooie 12e plaats. Michael liep rond positie 33 de wisselzone uit en kwam als 26e over de finish.

Wesley, die na een hele sterke eerste run en een solide fiets-onderdeel, startte de tweede run in de middenmoot.

Nadat Wesley het team compleet maakte bij de finish, is het team gezamenlijk uit gaan lopen. Vervolgens gingen we naar de prijsuitreiking, hopende op een goed resultaat.

Het duurde even voordat de NTB met een uitslag kwam en tot onze verassing hoorde wij dat we gewonnen hadden. Er ontstond een discussie tussen de NTB en Leiden met betrekking tot de uitslag.

Een atleet van Leiden had een blauwe kaart gekregen en zijn daarbij behorende penalty niet genomen met als een gevolg een DSQ. De uitleg van de NTB was dat de uitslag van deze atleet die als nummer drie van hun team over de streep kwam wel meegeteld diende te worden en dat Leiden daardoor niet de winnaar was. (Competitieregelement artikel 9.1c)

Dit leverde voor TVD 2 een mooie podiumceremonie op 😊

Zondagavond bleek dat Leiden toch de overwinning is toegekend. Het is ons onduidelijk hoe dit nu tot stand is gekomen en of dit volgens het reglement is gegaan (de 4de atleet was trouwens als 14e gefinisht).

Uiteindelijk verstevigde TVD 2 de tweede plaats in de tussenstand van de 2de divisie Zuid en ziet het er goed uit voor promotie naar de 1e divisie in 2023.

 

namens Wesley, Karim, Marijn en Michael: Op naar Roermond !!!!