Podiumplekken Passaatcross

4 november 2023 | John

"Na modder en regen komt altijd doucheschuim bij de Passaatcross." (Ben Muller - Papendrecht, 4 november)

12.45 zaterdagmiddag -  In Dordrecht pakt Ellen voor de vierde keer haar leesbril en checkt buienradar op haar telefoon. Te Sliedrecht zegt Sam tegen Mandy: “Denk dat ik toch maar mee doe aan de lange cross, hadden we onze hardloopspullen al uitgepakt na de vakantie?” In de Nieuw Lekkerland draait Ben zijn spikes wat vaster aan. Op naar de modder van de Passaatcross.

13.30 PApendrecht Sliedrecht SAmen Atletiek – De regenstart van de korte cross, 3 kilometer in 2 rondjes. Wat weinig deelnemers, maar direct op plek 2 de zwevende lange benen onder een TVD-shirt. Ellen op jacht naar de 1e plek bij de vrouwen. Zeer adequaat balancerend door de modder, versnellend op het middenterrein van de atletiekbaan. Modder op schoenen en kleren blijkt onvermijdelijk, maar als tweede achter Fortius-meerkamper Ruben van Rosmalen stelt ze glimlachend haar podiumplek veilig.(14m10s)

14.00 Start lange cross -  Bij het natte inlopen checken de atleten elkaar. Er zijn ook prijzen te winnen in verschillende leeftijdscategorieen.  Maar ja, sommigen zien er veel ouder oud dan hun geboortedatum doet vermoeden. Na wat tips van de korte crossers over glibberige bruggetjes en scherpe bochtjes langs slootjes zijn we weg. De Passaat-Top 3 schiet de bosschages in. Ben Muller(Passaat/TVD), Sam Kraaijeveld (Passaat/TVD) en Jochem Wiersma (Passaat) zijn direct weg van de rest. Sam en Jochem blijken in de blubber net wat vaardiger en lopen na de eerste ronde iets weg van Ben. Ergens liet de passaatman het liggen, dus ging Sam er overheen. En passant zet hij vlak voor zijn finish TVD'er John nog even op een ronde. Sam 1e in 21:32, Ben MSEN 21:49.

Bij de prijsuitreiking bleken alle TVD’ers prijs te hebben. Naast bovengenoemden bleek John 1e bij M55 (28:55). De prijs in natura: handdoekje, kaars, deo en al voorspeld door Ben… doucheschuim.

Na een middagje spelen in de modder zijn de haren weer droog, liggen de schoenen te drogen, en is de modder van de kuiten afgedoucht. Heerlijk die doucheschuim!