teamcompetities seizoen 2023 is weer begonnen

21 mei 2023 | Albert

Zondag 14 mei is het teamcompetities seizoen 2023 voor TV Dordrecht begonnen. 

Zaterdag waren we met de eredivisie ploeg en een groot deel van de 1e divisie ploeg richting de UT campus te Enschede vertrokken. Aldaar meteen een paar rondjes gereden op het fietsparcours en genoten van het heerlijke lenteweer.

Zondag ging onder heerlijke weersomstandigheden de 1e divisie ploeg met o.a. Tijmen, René, Marijn en Michael als eerste van start om 12:42:30. Na een prima race, waarbij Tijmen het tempo aangaf bij het zwemmen en zich opofferde tijdens het fietsen, knalden René, Marijn en Michael over het loopparcours naar de finish in 00:55:28. Deze tijd was goed voor de 10de tijd in de daguitslag. Echter als je goed naar de uitslagen kijkt zie je dat de verschillen klein zijn (maar 25 seconden achter het team wat 6de werd). Kortom de mannen gaan dit seizoen goed mee doen in de 1e divisie. Voor de uitslag van deze wedstrijd klik hier.

Daarna mocht de eredivisie ploeg met Ben, Nick, Jeroen en Max om 14:17:30 van start. Helaas zonder Sam, want die was al de gehele week ziek, voelde zich bij inlopen nog steeds slap en besloot niet te starten. Gelukkig hadden we dit scenario met 4 man racen op zaterdag uitgebreid besproken. De mannen wisten precies wat en hoe ze het moesten aanpakken.

Met zwemmen realiseerden zij de 2de zwemtijd. Snel de fiets op en met 4 man ronddraaien en de rondjes over de UTcampus zo snel en efficiént mogelijk afleggen. Vervolgens de 4 looprondjes van 1,2km zo snel als mogelijk af leggen, waarbij we Nick zijn hamstring heel laten. Uiteindelijk finisht TV Dordrecht als 5de van 9 teams. De mannen zitten, maar 9 seconden achter 4de plek (die dus wel met 5 konden zwemmen en fietsen). Voor de uitslag van deze wedstrijd klik hier.

Een nieuw seizoen betekent weer nieuwe uitdagingen en nieuwe doelen! Kortom ondanks het crisismanagement een goede uitvoering met een meer dan degelijk resultaat voor ons eredivisieteam.

 

Op naar de volgende wedstrijden:

- 1e divisie: zondag 11 juni Weert, start 12:45: standaard afstand (olympische afstand)

- Eredivisie: zondag 11 juni Weert, start 15:15: NK SPRINT