TV Dordrecht pakt podium in 3de divisie Zuid

29 mei 2023 | Albert

Zaterdag 27 mei mochten de mannen van het 3de divisie team hun teamcompetitie seizoen starten in Almere met een TeamTimeTrial over de sprintafstand (750m Z – 20km F – 5km L). In de laatste week was er nog een wijziging aangebracht in de startopstelling. Björn was beschikbaar om voor Marcel in te vallen. 
 
De laatste dagen gingen met wat ups & downs. Op maandag een goede buitenwater zwem oefensessie gedaan, waarbij verschillende strategieën waren geoefend. Echter vanaf dinsdag kregen Albert en Björn te maken met flinke hooikoorts reacties. Edgar managede zijn knie zo goed als het ging (met tape komt het wel goed). Eigenlijk bleef alleen André zonder problemen. 
 
Na afloop een terugblik op de dag met de mannen van het 3de divisie team: 
 
Albert, jullie zijn net gehuldigd en op 2 seconden van nummer 1 als 2de team geëindigd. Hoe is jullie wedstrijd gegaan? 
Eigenlijk zeer goed, we hebben dit echt als team voor elkaar gekregen. Bij zwemmen (zwemwater 15 graden) had ik even een paniekmoment: kreeg mijn ademhaling niet onder controle en water binnen, maar gelukkig schakelde Björn meteen over naar plan B en hebben we nog goed doorgezwommen en zo snel mogelijk gewisseld.  
Op de fiets draaien we meteen, in de afgesproken volgende, goed rond.  We hadden nauwelijks tot geen coaching naar elkaar nodig. Het ging heel soepel en iedereen deed precies wat hij kon en sterk in was. Daarna weer snel gewisseld en loopparcours op. Tot 1e keerpunt goed in ritme komen en daarna ging het tempo verder omhoog om het maximale eruit te halen: een mooie 2e plaats! 

 

Björn, ik hoor Albert net zeggen dat jullie moesten over schakelen naar plan B. Wat zag je gebeuren en wat was plan B? 
We hadden afgesproken dat Albert zo kort mogelijk op mijn benen zou zwemmen, maar ook echt bijna letterlijk erop, om zoveel mogelijk profijt te hebben van de draft. Al snel zwom Albert niet meer op mijn voeten en keek ik achterom, om dan te concluderen dat hij happend naar adem schoolslag zwom. Gelijk met André, die weer achter Albert zwom, gecommuniceerd dat hij samen met Edgar moest door zwemmen en ik Albert daarbij wel in hun voeten zou houden. 
 
Edgar, als ik kijk naar jullie tijden dan gingen jullie als een trein. Heb jij dat ook zo ervaren? 
De tijden die we hebben neergezet bij het zwemmen, fietsen en hardlopen had ik wel verwacht (eigenlijk gehoopt). We zijn namelijk redelijk gelijkwaardig aan elkaar en niemand is slecht in één van de drie onderdelen. Daardoor presteerden we op alle onderdelen goed. Ik had alleen niet verwacht dat we 2e zouden worden. 
 
André, de man in vorm hoor ik al gekscherend gezegd worden door de rest. Was jij vandaag de motor van de ploeg? 

Zwemmen kwam ik goed door. Vlotte wissel van zwemmen naar fiets. Op de fiets redelijk makkelijk mijn deel kunnen doen en dus langere kopbeurten gedraaid. Snelle 2de wissel gedaan. Lopen met iets overschot, waardoor ik in de 2de loopronde duwwerk en coaching heb kunnen doen om als team zo snel mogelijk richting finish te lopen. 

En de laatste die we erbij betrekken voor een vraag is de teamcaptain van het 3de divisieteam en het mastermind achter deze opstelling. Remi, kreeg jij tijdens de wedstrijd door dat jouw team goed bezig was of zag je dit al aankomen? 
Dat was voor mij inderdaad redelijk snel duidelijk. Ik stond bij het fietsparcours en zag dat er toen reeds 3 teams waren ingehaald. Daarnaast lagen ze ver voor op één bekend team (cycletrend) van vorig seizoen uit de 4de divisie, waar ik hoge verwachtingen van had. Daarnaast zag ik hoe goed het team bij elkaar zat en hoeveel moeite andere teams hier mee hadden. Bij terugkomst van het fietsen was het gat met de meeste teams heel groot en wist ik dat een podium plaats erin zat. Dit hebben de mannen heel netjes afgemaakt.  
 
 
Dank u wel, geniet van jullie mooie prestatie en op naar de volgende wedstrijd: 17 juni in Oss !