1e divisie Holten

3 juli 2023 | Albert

Afgelopen zaterdag stond voor de 1e divisie de 3de wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd vond plaats in Holten over de Sprint-afstand. Het gehele weekend stond in Holten in teken van triathlon en ze weten ook hoe dot moet. De triathlon in Holten is in al zijn facetten goed geregeld o.a. bewegwijzering naar parkeren, ophalen startnummers, wc's, pendelbussen van/naar zwemlocatie, het goed volgen van de wedstrijd d.m.v. schermen en livestream, etc... Je ziet dat hier een organisatie staat, die dit al vele jaren strak organiseert.Kortom absoluut een aanrader om eens als deelnemer of support mee te maken. 
 
Sam, ik begreep dat er wat problemen waren in de voorbereiding m.b.t. de opstelling voor Holten: Wat was er aan de hand en welke invloed had dit? 
Nou, dat kun je wel zeggen. We hadden 4 atleten ingeschreven, maar door blessures, privé-omstandigheden, etc, had ik maar 2 atleten beschikbaar: René en Bryan. Ik heb met Albert vervolgens overlegd wie we nog konden vragen. Meerdere mensen uit andere, lagere TVD divisieteams gevraagd, maar helaas was niemand beschikbaar. Er zat niets anders op om met 2 te starten en dat was ook wel wijs om te doen. Niet gaan zou sowieso punten kosten, maar Albert had al uitgerekend dat als het heel slecht zou gaan en we laatste of ene na laatste zouden worden dan nog steeds in de tussenstand teams onder ons zouden houden. Wellicht konden we met 2 man starten de schade nog meer beperken, als die een goede daguitslag behaalde. Kortom het doel was om schade te beperken en lekker te gaan racen!
 
De dappere TVD-strijders Bryan en René gingen zaterdagochtend op weg naar Holten met 1-op-1 begeleiding door teamcaptain Sam en support Albert.
Na ophalen start/fietsnummers, bijwonen captainsbriefing, hardloopschoenen in T2 plaatsen, namen Sam en Albert de pendelbus naar de zwemlocatie: een zandafgraving plas "De Domelaar". Bryan en René gingen op de racefiets en konden hier meteen een stuk warming-up doen. 
 
Na de laatste tips van teamcaptain Sam gingen de mannen te water en middels een zwemstart ging de wedstrijd los. René en Bryan zwommen goed en kwamen in de grote groep uit water.  Ze vlogen vervolgens door de 1e wisselzone richting hun racemonsters en spoorde ze flink aan om met flinke vaart richting Holten te fietsen. Hier wachtte nog 2x een plaatselijke ronde met 2x de beklimming (Motieweg) en afdaling (Holterbergweg) van de Holterberg.
 
Van het fietsonderdeel kregen Sam en Albert niet alles mee, maar zagen wel dat het bij de 1e doorkomst door het dorp in kleine groepen uit elkaar lag. Kortom na afloop meteen aan René gevraagd: Wat is er allemaal tijdens het fietsen gebeurd? 
Na een goede zwembeurt zat ik met Bryan in de 2de groep. Waar Bryan wat makkelijker naar voren brommerde, duurde het bij wat langer. Na ongeveer 10km sloten we bijna aan bij de voorste groep. Vlak voordat we aansloten, vielen er voor me 2 atleten, met wat kunstwerk (en geluk) sturen, kon ik ze ontwijken, op het nippertje een lantaarnpaal ontwijken om in een greppel tot stilstand te komen. Ik heb geprobeerd om weer aan te sluiten bij de nieuwe grote groep, wat ook lukte vlak onder de Holterberg (klim Motieweg). Helaas was hier het vaatje dan ook leeg en moest ik de groep weer laten gaan. Daarna een ronde in m'n eentje gereden om uiteindelijk met een klein groepje in T2 aan te komen. Hier moest ik even zoeken naar m'n schoenen en blijkbaar had ik m'n loopbenen ook in T2 laten liggen, want er zat niets meer in. 
 
Sam en Albert zagen Bryan ineens bij de kopgroep de afslag richting T2 nemen, waarna die zijn 2 looprondes zo snel mogelijk probeerde af te leggen. Na de finish als 9de gepasseerd te zijn, complimenteerde we hem met zijn prestatie en vroegen we: "hoe heb je de wedstrijd ervaren?" 
Ik had heel veel zin in deze wedstrijd. Helemaal na mijn goede prestatie in Weert. Mijn plan was duidelijk: Rammen op Holterberg (klim Motieweg), maar dan moest ik niet te veel verliezen met het zwemmen.  Het zwemmen was lekker chaotisch waarbij het zeker tot de 1e boei 300 meter klauwen was. Hierbij werd mijn pak kapotgetrokken. Daarna lekker in de 2e groep uit het water met een achterstand van 30 seconden. 
Op de fiets hoorde ik iemand mijn naam roepen... Bleek dat het René was op 5 meter afstand🤣. Niet achter om gekeken, want ik moest gewoon gas geven om de 2e fietsgroep te pakken en daarna door naar fietsgroep 1. Ik zat er uiteindelijk voor de 1e keer Holterberg (klim Motieweg) bij.  
Nadat ik was aangesloten sprongen er 3 man weg en ik kon helaas niet mee. Echter een halve ronde later, zat ik er wel bij en reden we met 5 man in de kopgroep de laatste 6km richting T2. Het ging erg hard, maar hoe hard geen idee, want in de aanloop naar de Holterberg, ergens in het dorp op een klinkerweg, was mijn Garmin eraf gevallen. T2 kwamen we binnenstormen met 30 seconden voorsprong op de grote fietsgroep: Altijd een fijn gevoel! Het lopen moest gewoon goed zijn. Ik had gepland 18laag te lopen. Ik liep 18:02 op de 5 (op eigen sporthorloge gemeten; loopparcours was uiteindelijk 5,5km lang). Ik kon mijn 5e positie lang vasthouden, maar er werd flink op mij gejaagd en in de laatste km werd ik nog door 3 atleten in gehaald.  
Ik kijk met een supergevoel terug op de dag; leuke wedstrijd; strijd kunnen maken. Ik ben dik tevreden over mijn prestatie, dit was het beste wat ik had vandaag. Niks laten liggen en mijn plan weer uitstekend kunnen uitvoeren.
 
 
Na afloop analyseerde Albert meteen de uitslagen. Na even wat hoofdrekenen kwamen we tot de conclusie dat de schade (door met 2 te starten i.p.v. 3 of 4) behoorlijk was beperkt.  
Dit triathlon-avontuur werd afgesloten met een heerlijke en verdiende versnapering bij het plaatselijk etablissement en het live aanschouwen van de dames en heren elite wedstijd. Tevens nog een speurtocht naar de Garmin van Bryan uitgevoerd, waarbij Bryan alleen het wegdek herkende, maar waar exact zijn Garmin eraf gekletterd was niet. De beste optie is dan altijd aan de vrijwilligers, die ter plaatse zijn, vragen of ze iets hebben gevonden: TADA...ja hoor, Bryan had zijn Garmin weer terug👍 
  
Na 3e wedstrijd staat TV Dordrecht 2 nu op de 12e plaats en gaan we over 7 weken in Leiderdorp (zondag 20 augustus) voor een mooie uitslag. Zoals Tijmen zou zeggen: "Knalle als een Malle"!