TV Dordrecht slaat weer toe in Weert !

10 juni 2024 | Albert

Zondag 9 juni 2024 was het weer zo ver: race 2 in zowel de 1e divisie Zuid en de Eredivisie.

Om 11:30uur zwommen Bryan, Lennard, René en Dennis weg voor hun sprint triathlon (750m-20km-5km). Bryan en Lennard kwamen bij de eerste 10 uit het water. René zette 25 seconden later voet aan wal. Dennis had wat meer tijd nodig. Na het aanrijstuk, een 180 graden bocht naar rechts met kort daarna 180 graden bocht links om te beginnen aan het heen&weer parcours op de Eindhovense weg, zag Bryan dat hij los lag en dat ze achter hem naar elkaar keken wie er ging rijden. Bryan aarzelde niet en dacht: we gaan de vorm eens testen voor ironman Klagenfurt en de fietsbenen werden aangeslingerd (er zijn wat TVD'ers die dit wel eens hebben meegemaakt, die weten wat dit betekent 😉). Bryan zijn solo-attack was begonnen en er was maar 1 achtervolger die hem op het loopparcours pas zou terug zien. Daarachter zaten Lennard en René mooi controlerend mee in de 1e groep. René probeerde nog een uitlooppoging op einde, maar werd teruggehaald door overige atleten.

Toen Redmer en Albert aankwamen met de auto was Bryan met een voorsprong van 50seconden begonnen aan het looponderdeel. Met aanmoedigen van onze kant spoorde we Bryan, Lennard, René en Dennis aan om er alles uit te halen. De mannen lagen goed in de wedstrijd en daarmee werd, net als in Arnhem, de teamoverwinnning behaald (Bryan 2e, Lennard 7e, René 14e en Dennis 50e). 

https://www.dropbox.com/scl/fi/1yyb04ehluobsf2qv46h7/2024-1eD-zuid-M-uitslag-wed-2-Weert.pdf?rlkey=4gfcmlsibctj4lz037j6gn3bc&e=1&dl=0

Volgende wedstrijd voor de 1e divisie is op zaterdag 29 juni in Zeewolde (OD-non-stayer-afstand)

 

De dag was dus al goed begonnen voor de armada van TV Dordrecht en daar konden de mannen (Ben, Max, Jeroen en Thomas) van ons Eredivisie team een vervolg aan geven. Voor hun stond om 14:45uur (wat uiteindelijk 15:05 werd) een niet-alledaags format op het programma. Een dubbele superprint, waarbij je aan één stuk gaat zwemmen-fietsen-lopen-zwemmen-fietsen-lopen (350m-7km-1,5km-350m-12,7km-1,5km).

Ben, Jeroen, Max met daarachter Thomas lagen bij de start goed gepositioneerd en zwommen goed weg. Door de stroom tegen en de smalle vaart (15m breedte) wordt het begrip "de wasmachine" bij triathlon realiteit. Thomas had de pech dat hij daar middenin zat en moeite had om vrij water te vinden om hard te kunnen zwemmen. Jeroen, Ben en Max hadden daar minder last van. Jeroen kwam zelfs met de kop als 4e uit het water met een paar seconden later Ben en Max. 

Na snel wisselen (wetsuit uit, helm op, fiets pakken, rennen met fiets aan de hand), waarbij Jeroen Ben de helpende hand toestak om zijn wetsuit uit te krijgen (die was helemaal vacuüm getrokken) gingen deze 3 TVD-toppers, met hun badmuts en zwembril hun trisuit weggestoken, meteen mee in de kop van de wedstrijd. Met wind mee op het fietsparcours snelde ze weer terug naar T2 om daar de loopschoenen aan te trekken en de achtervolging in te zetten op o.a. de VZC'ers, trimates, Groningen en trihalis. Thomas had ondertussen zijn duivels ontbonden op de fiets en had met de 6e fietstijd het gat tot de 1e groep verkleind tot ongeveer 15 seconden en stoof ook weg voor zijn 1e run.

Terugkomend in T3, werden de badmutsen en zwembrillen opgezet en doken de mannen als 11e, 14e, 15e en 18e binnen 15seconden van elkaar het water in voor de 2e x 350m zwemmen. Nu brak het moment aan voor teamcaptain Albert om de fietsen in de juiste versnelling, fietsschoenen, fietshelmen en loopschoenen weer klaar te zetten voor de T4 wissel (zwem-fiets) met vooraf genomen foto's, elastiekjes in de broekzak en assistentie van Bryan werd dit klusje geklaard binnen 5 minuten. Dit was net op tijd, want 30a40seconden later kwamen de mannen weer uit het water.

Jeroen (8e), Ben (14e) en Max (17e) rende naar hun fietsen toe. Nu kon de badmuts/zwembril wel in de box (niet meer nodig), snel de fietshelm weer op en op de fiets achter de andere atleten aan om de koploper Niels van Lanen (van VZC) bij te halen. Thomas had iets meer achterstand opgelopen na 2e x zwemmen en kwam vervolgens in de 2e groep op het fietsparcours.

Tijdens 2e x fietsen konden Ben en Jeroen mooi standhouden in 1e groep. Max had geen aansluiting kunnen vinden en was nu bij de groep waar Thomas in zat beland. Thomas had wederom de fietsbenen boven getoverd op de fiets en sleurde op bepaalde momenten met 58km/u gemiddeld op kop van de groep om deze dichterbij te brengen bij de kopgroep (zoals Thomas zegt de race is vooraan). Zelfs deze snelheden waren voor Max pittig, maar hij hield stand in deze groep.

Na 12,7km knallen op de fiets, denderde de 1e groep van 11 man terug in T5. Ben had snel zijn loopschoenen aan en begon als 8e aan het lopen. Jeroen volgde kort daarachter en ging de wissel uit als 14e met een kleine achterstand op de atleten voor hem. Thomas en Max kwamen 35a40 seconden later aan in T5. Thomas maakte een snelle wissel en knalde in zijn loopschoenen en Max volgde enkele seconden later. 

De laatste 1,5km was het alles geven wat er nog in zat en proberen zoveel mogelijk atleten voor je in te halen. Ben, Jeroen en Thomas haalde een aantal triathleten van andere teams in. Uiteindelijk bereikte onze mannen als 6e (Ben), 8e (Jeroen), 15e (Thomas) en 18e (Max) de finish, wat resulteerde in een schitterende 2e plaats met het team in de daguitslag!

Dit alles werd gevierd met een limburgse vlaai op het podium, een mooie zonneklep en een bloemetje voor het thuisfront. Daarna hadden de mannen ook nog een heerlijke ijsje verdiend en werd deze net als de vlaai snel verorberd (beetje op de manier zoals Greg LeMond dat eind jaren 80 deed in de TourdeFrance met hamburgers, ijs, milkshakes. Snelle koolhydraten en eiwitten voor snel hersel). 

https://www.dropbox.com/scl/fi/wi2hlj45oaboq3gw1fbzd/2024-Ere-M-uitslag-wed-2-Weert.pdf?rlkey=o4f1du6og7s2e4auxhi3ts5g5&e=1&dl=0

Op naar de 3e wedstrijd in Rotterdam op 23 juni wat tevens ook meteen het NK sprint triathlon is.

In de tussenstand staat het 1e divisie team in de 1e divisie Zuid 1e en ons Eredivisieteam staat 2e.