Zeer geslaagde Mega Run Bike Run

19 juni 2010 |

Zaterdag 10 april werd de 7e editie van de duathlon in de Elzen Biesbosch een feit. Het bleek een geslaagde wedstrijd met mooie resultaten.

Start Run-Bike-Run

Zaterdag 10 april werd de 7e editie van de duathlon in de Elzen Biesbosch een feit. Het bleek een geslaagde wedstrijd met mooie resultaten.  De setting van de wedstrijd is in vergelijking met voorgaande jaren iets veranderd, zo hebben we het parc fermee een andere locatie toebedeeld, zodat de omstandigheden voor eenieder hetzelfde is. Ook is de tijdregistratie van de wedstrijd dankzij Racetimer een stuk professioneler geworden.

Ondanks het feit dat de wedstrijd zich veel eerder aankondigde in het seizoen, was de opkomst aan atleten er zeer zeker niet minder om. Uiteindelijk stonden er 132 gemotiveerde atleten te dringen aan de start om onder de zeer gunstige omstandigheden van weer en temperatuur van start te gaan. Helaas kon de winnaar bij de heren van voorgaande jaren John van de Vlies  niet meedoen in verband met een blessure en zodoende zijn titel niet verdedigen.  De concurrentie was dit jaar groter dan voorgaande jaren, aangezien de wedstrijd voor het eerst onderdeel is van het Cyclespeed Circuit, waardoor atleten uit het hele land vertegenwoordigd waren.

Om 2 uur klonk het startschot en na de 1e loopronde hadden Wim Nieuwkerk bij de heren en Heleen bij de Vaate de voorste positie ingenomen. Ook tijdens het fietsen bleken de 2 atleten een maatje te sterk voor de rest van het veld. Uiteindelijk waren het deze 2 die als eerste de finishlijn passeerden in de categorie 24+.

 

Het bleek een geslaagde dag met mooie resultaten, mooi weer en een goed begin van het seizoen. We hopen eenieder ook volgend jaar te mogen verwelkomen op een nieuwe editie van de Dordtse duathlon in de Elzen!