Marcel & Robin im Tirol.. (1)

17 juli 2010 |

De komende dagen willen wij jullie op de hoogte houden van de verichtingen van Marcel Bezemer en Robin de Ruiter in de TransAlp. De TransAlp is een ATB etappewedstrijd dwars door de alpen van Duitsland, door Oostenrijk, Zwitserland en uiteindelijk Italië. Bij elkaar is het zo'n 600km verdeeld over acht etappes.


Strak lichaam

Vrijdag 16 Juli.

Voordat we verder gaan over de wedstrijd even wat over de organisatie. Onze organisatie wel te verstaan. Je kan gebruik maken van de diensten van de TransAlp. Zij zorgen dat je tas van start naar finish komt en verder zoek je het maar uit. Je kan ook een Camper huren en iemand zo gek vinden om van camping (lees parkeerplaats) naar camping (lees parkeerterrein) te rijden.

Wij hebben gekozen voor een alternatief. Er is wel een gek (lees Roland) gevonden, maar die heeft niet zo'n goede ervaningen met campers. Daarom is voor een bus gekozen met daarin alle spullen. Voor de overnachtingen wordt gebruik gemaakt van hotels en pensions.

Vandaag de rit naar de startplaats Füssen. Dat ligt in Zuid-Duitsland net tegen de grens met Oostenrijk. We willen hier op tijd zijn, want het zal wel druk zijn bij de acreditatie. Daarnaast is er ook expo met diverse sponsoren. Robin heeft een bus geregeld. Het is een grote Fiat Ducato met dubbelcabine. De laadruimte is dermate groot dat het naast onze fietsen, tassen en materiaal er nog voldoende ruimte over is om een fatsoenlijke verhuizing te kunnen uitvoeren. Je hoort ons niet klagen. Behalve dan over het ontbreken van de airo.

In de voormiddag ariveren we in Füssen. De accreditatie gaat wonderbaarlijk snel. Dus snel naar de expo. Dat valt een beetje tegen. Het zijn slechts tien standjes met voornamelijk monteurs. Dan maar naar het Hotel. We hebben bewust gekozen voor Hotels die buiten de stad liggen. Tijdens de rit naar het Hotel komen we een meer tegen. Het is ruim 30 graden, dus de verleiding om te gaan zwemmen is niet te weerstaan. Even ontspannen voordat de wedstrijd begint.

's-avonds nog even in de stad gegeten en een laatste drankje in het hotel. Morgen get's Loss.....