Helden van dichtbij

16 augustus 2010 |

Een kijkje achter de schermen bij Team Garmin Transitions voor de Cyclassics in Hamburg.


Team Garmin Transitions

Via Christina, die voor POM Wonderful werkt, had ik een uitnodiging gekregen om kennis te maken met het pro-team van Garmin Transitions, waarvan POM sponsor is (POM is een heeeel gezonde Granaatappelsap, het smaakt zelfs gezond).
Ik zou eerst zelf ook meedoen met de toerversie met Hans, een oude vriend van de marine, maar helaas bleek er op het laatste moment geen plek meer in het team van onze klant.
Gelukkig had Christina voor ons gezorgd en konden we zaterdag om 19:00 een kijkje nemen in de toerbus en kregen we een hele uitgebreide uitleg van de mechaniciens over de spullen, we konden echt alles vragen en waren behoorlijk onder de indruk van de hoeveelheid materiaal die nodig was voor een wedstrijd. Overigens hoorden we van de Teammanager, Matt White, dat het team in de Tour slechts twee (2) lekke banden had gehad, oftwel de helft van Marcel tijdens de Transalp.
Na het bekijken van de spullen, werden we voorgesteld aan de renners. In het hotel waren zeker zes teams ondergebracht en liepen we dus de ene na de andere wielrenner tegen het lijf, die daar aan het buffet eten aan het halen waren. Nu ben ik niet zo van de idolen, maar toen Andy Schleck even stopte om Matt gedag te zeggen, moest ik wel even om een foto vragen.
Daarna hebben we bijna een uur met de renners kunnen praten, waarbij Hans en Edward (mijn broer) direkt met Martijn Maaskant en Michel Kreder gingen kletsen. Ik had een leuk gesprek met wat andere renners, waaronder Julian Dean, die twee keer tweede was geworden in de afgelopen tour. Tyler Farrar kwam ook bij ons staan en natuurlijk vroeg ik hem of hij al helemaal was hersteld van zijn valpartij in de tour. Tyler had vorig jaar de Cyclassics gewonnen en was blij dat hij weer helemaar fit was. Ze waren allemaal heel ontspannen en reuze vriendelijk.
Matt legde ons nog uit wat de taktiek zou zijn en welke bijzonderheden er waren bij deze koers. Nadat we afscheid hadden genomen, gingen de renners eten en rusten. Wij hadden het geluk dat we ook nog werden uitgenodigd om in de stad mee te gaan eten met Matt, Julian en wat mensen van Garmin en Slipstream. Al met al een heel bijzondere avond, en natuurlijk gigantisch dat Tyler zondag inderdaad voor de tweede keer op rij wist te winnen!

Robin de ruiter