Triathlon Eupen

4 augustus 2010 |

Op 31 juli werd ik met een schrik wakker "het regent"; dat was het eerste waar ik aan dacht. Hoe moet dat straks met afdalen?


Gelukkig werd het al snel mooi weer en begon de 1/8 afstand pas om 18.00 uur. Gelukkig hadden we alle tijd om ons voor te bereiden, maar ondanks dat gaat de ochtend snel voorbij en zaten we in de bus van Niclas op weg naar Eupen. Opeens was het dan ook tijd om het water in te plonsen voor de startgroep dames/trio's om 18.00 uur.
Eenmaal in het water had ik nog even de tijd om rond te kijken voor het startschot ging; je ligt vlak naast de stuwdam en daarboven op zie je een hele lange rij met toeschouwers die over de muur gebogen staan te kijken...naar jou! Dan voel je je ineens best wel klein in dat grote stuwmeer, maar weinig tijd om na te denken.."pang" dus zwemmen!
Na 11 minuten zwemmen was ik binnen en een minuut later waren de heren aan de beurt; hierbij zat als enige andere TVDer onze Albert alias Appie.
Nadat ik het water uit was geklauterd een steile helling op naar het parc ferme en op de fiets springen; het o zo mooie maar zware fietsparcours in. Dit was een deel klimmen maar gelukkig ook een heel lang stuk afdlen, prachtig slingerend door de bossen. Na 23,5 km fietsen was het lopen aan de beurt. Dit was een route van 7 km ook dwars door het bos; goed oppassen voor overstekend wild (reeen, athleten met hoge nood, enz), steile stukken omhoog die niet op lijken te houden enz...
Tot daar de laatste kilometers zijn; heerlijk afdalen over een asfalt pad langs het meer, lekker de benen strekken en dan het laatst stukje als toetje; hierbij als eindspurt 300 m vals plat (nouja zeg maar klimmend) nog even omhoog naar de finish. En dan helemaal kapot maar o zo voldaan, geweldig gewoon.
Gelukkig was het de hele tijd droog (ook voor onze fans Hannie, Marcel, Erik, Niclas en mijn ouders).
Als verjaardagskado (ja dat ook nog) hebben Niclas, Hannie en Erik op 1 augustus de halve triathlon gedaan. Een mooier kado kan je natuurlijk niet hebben. Wordt vervolgd....





 

Fenna de Boer

 

meer foto's