5 km zwemmen!

20 augustus 2010 |

14-08-‘10 Monshouwerrace, ’t Waaltje (ons Waaltje!) Heerjansdam

5 km. vrij Frank Dubbeldam 1.35.55.12
Ik 1.32.36.47
In een overmoedige bui, toen ik in het voorjaar ontdekte dat wij triathlonners ook aan knzb-openwaterwedstrijden kunnen meedoen, dacht ik, kom laat ik 5 vrij km doen.




Voor de start

3 km had ik 4 jaar eerder in het IJsselmeer gezwommen. (Toen nog een echte zwemmer, 6x per week trainen, zeker niet lopen of fietsen, maar met de auto van ma ).

Ik was even vergeten dat ik 3 weken voorafgaand aan deze race strandwacht zou zijn, inclusief veel lol, weinig slapen of serieus trainen ;). Maar ja, ik had Frank al overgehaald om mee te doen dus kon ik niet achterblijven. Nog even gebluft dat ik ook de 2 km school en 3 km vrij zou doen……

Het weer was mooi, veel bekenden en gezellig. Het parcours vond ik mooi en kwam me ook bekend voor: ons trainingsrondje! Jammer was wel dat 5 km. Net 1,5 km te lang is, want toen ging het ‘niet meer vanzelf’.
Grote verrassing was ook dat, toen ik eenmaal uit het water kwam daar een heel TVD-team stond! Echt leuk!
Voor de 2 km. schoolslag ben ik nog wel het water ingegaan, maar na 100 m. had ik al overal kramp. Gelukkig zeiden alle deskundigen dat m’n slag wel erg mooi was…..

Ik heb de smaak wel weer te pakken. Nog één weekeindje OW-wedstrijden in Zeeland ga ik doen, op za 4 sept. in Wilhelminadorp en zo 5 sept. in Vlissingen. Wie doet er ook mee? Zie www.noww.nl. Het is je laatste kans: daarna weer terug naar het zwembad……

Rhodée van Zuilen