Open water wedstrijd in 't waaltje

23 augustus 2010 |

Zo het is er dan eindelijk van gekomen, mijn eerste wedstrijd. Rhodée had al aan mij gevraagd of ik mee zou doen, ga je er toch maar over na zitten denken, welke afstand. Oké ik ben eruit ik ga gelijk voor de grootste afstand, als het niet bevalt dan ben ik er ook gelijk klaar mee. Er is echter wel een nadeel dat je geen wetsuit mag dragen, maar ik had de maandag ervoor al even geprobeerd met zwembroek en dat was goed te doen qua temperatuur.


 Het grasveld (ijsbaan) is veranderd ik een soort van camping. Hele families zijn uitgerukt voor deze wedstrijd. Voor mij eigenlijk een thuiswedstrijd omdat we hier op maandagavond trainen. De mannen gaan om 10:00 uur van start en de dames 5 minuten later. De omstandigheden zijn gunstig, strak water. Na een korte uitleg van de wedstrijdleiding gaan we te water, startschot klinkt en ik lig gelijk in laatste positie. Ga je gekke dingen doen, door mee te willen zwemmen terwijl hun tempo veel hoger ligt. Na 300 meter komt het besef dat het voor mij belangrijker is om hem gewoon op eigen tempo uit te zwemmen. Gelukkig na 400 meter haal ik een zwemmer in, geen laatste meer. We gaan lekker door wordt je na 1km al ingehaald door de eerste dames, je wordt compleet vernederd of je nog met bandjes aan het zwemmen bent. De race gaat zijn gangetje ik heb 1 mede zwemmer die steeds iets verder bij mij vandaan zwemt maar wel binnen gezichtveld. Op 3,5 km vind ik het eigenlijk wel genoeg, het liefste had ik willen stoppen maar opgeven staat niet in mijn woordenboek. Ik ga me nu afvragen wanneer Rhodée me voorbij komt, als dit al gebeurd. Op het 4km punt krijg ik een duwtje in mijn rug door de support van de TVD. Ron, Irvin, Marcel, Hannie, Eric en Fenna hebben hun trainingsrondje op de fiets aangepast om te komen kijken. Het laatste stukje kreeg ik vleugeltjes, mijn directe concurrent ligt 100 meter voor me maar ik zwem redelijk snel op hem in en ik ga erin geloven dat ik nog kan winnen. Op 200 meter voor de finish heb ik hem te pakken. Ik ben kapot en op 100 meter voor de finish dacht ik dat hij weer terug kwam, maar bij de finish bleek dit een dame te zijn. Met mijn laatste krachtsinspanning krijg ik een enorme slok water binnen op 25 meter voor de finish, snelheid eruit, even op adem komen en de kant aantikken. Rhodée finisht vlak achter mij maar wel met een betere eindtijd, klasse meid. 'Rhodée had 1:32:36 en ik 1:35:55.
Na afloop nog even napraten met mijn vrouw en de TVD supporters en met een voldaan gevoel naar huis. Supporters nogmaals dank voor jullie steun.
Als eindconclusie voor de wedstrijd is dat het een takke eind zwemmen is maar dat er volgend jaar wel meer zullen volgen.

Groetjes Frank Dubbeldam