WET, WET, WOEI

10 augustus 2011 |

Texel triathlon 23-7-2011

Vrijdag,
Toch altijd weer een bijzonder gevoel, met de veerpont naar Texel.
Echt even weg, echt Texel.

Na aankomst in het Hoorntje flink wat boodschappen ingeslagen in Den Hoorn en door naar het appartement.
De binnenkomst daar viel het toch wat tegen. De foto’s op de site waren duidelijk van een wel gerenoveerd optrekje.
Mag de pret niet drukken, het is mooi weer ten slotte… gelijk de fiets op!! Dit om Erik Voskuil wat van het eiland te laten zien en stiekem even de Start en Finish locatie te verkennen. Hannie is met Fenna een stukje wandelen door het Bos en Duin, das toevallig,.. zo heet ook ons Hotel.

Zaterdag
Wat een kut weer!!!

Miezer of regen en heel , heel, heel veel wind. Kracht 7 uit het noordwesten.
We zijn er nu toch en gaan er maar het beste van maken!
Mijn calimero helm durf ik niet op te zetten omdat anders m’n kop straks achterstevoren staat. Ja,ja….

Bij de zwemstart is het best druk bij de vloedlijn, zo te zien durven toch veel atleten de uitdaging aan.
Het zwemmen is een heen en weer parcours welke gelukkig parallel en in de luwte ligt van de Waddenzeedijk. Ik had gehoopt wat verder voorin het water uit te komen en dat ging best oke.
Anderen heb ik ook niet horen klagen over het zwemmen.
Bij het fietsen was dat wel anders, wat een gevecht zeg. Voor je gevoel maar heel weinig wind mee en heel veel in de zij. Alle hens aan dek!!!!... als je vanuit de beschutting de wind weer vol in de zij kreeg. Toch geprobeerd om op het beenritme constant te houden. Dat ging best goed, alleen de atleten die ik eerst nog in zicht had, zijn nu verdwenen en achter me zie ik zo gauw ook niemand fietsen, echt raar.
De tweede fiets ronde gaat zwaar, ook al haal ik wat fietsers in van de achtste. Net voor de wissel zie ik Fenna fietsen. Die heeft het duidelijk NIET naar haar zin.

Na 41km kom ik de wisselzone ingestormd en probeer zo snel mogelijk in een lekkere pas te lopen.
Wonder boven wonder gaat het lopen na iedere triathlon beter. Ik voel me sterk en haal zelfs wat trio-lopers in. Ook tijdens het lopen blijft het regenen en van die wind wordt je ondertussen ook knettergek! Heel ver voor me zie ik nog iemand lopen maar die ga ik niet meer inhalen, achter me daarentegen denken ze me nog wel op te kunnen peuzelen,… echt niet! Kolen op het vuur en gaan!!! Op een mooie 7e plak kom ik binnen in een verrassend snelle tijd onder deze omstandigheden.


Marcel Bezemer