Wijziging Trainingsprogramma

9 december 2013 | Coen

Vanaf januari zal ons trainingsprogramma een andere indeling hebben. Belangrijkste aanleiding hiervoor is de sterke daling van het aantal deelnemers aan de looptrainnig. We vinden deze training belangrijk en willen door deze wijziging daar een nieuwe impuls aan geven. Uitgangspunten hierbij zijn kwaliteit en identiteit. We verwachten door zelf de looptraining te organiseren, een eigen identiteit te creëren. Daarnaast kunnen we een training aanbieden voor alle niveaus en die beter aansluit op de triathlonsport

Inmiddels hebben we Selmar Brand bereid gevonden om deze looptraining te gaan verzorgen. De woensdagtraining zal gericht zijn op looptechniek en tempotraining. Hierbij is het van belang te weten dat de training voor alle niveaus geschikt zal zijn. De training vindt daarom plaats op de atletiekbaan bij de Reeweg. Voor en na de training is er gelegenheid om gebruik te maken van de faciliteiten in de Reeweghal (kleedkamers, douche en kantine). Ter introductie van deze nieuwe opzet zal, gedurende de eerste 3 maanden, het eerste rondje koffie of thee in de kantine op kosten van de TVD zijn.

Daarnaast zal ook op de maandagavonden een looptraining worden verzorgd. Deze trainingen zullen een minder intensief karakter hebben. Ook hier geldt dat de trainingen geschikt zijn voor alle niveaus. Er wordt verzameld bij de atletiekbaan bij de Reeweg, maar de training is niet op de baan. Voor en na de training is er gelegenheid om gebruik te maken van de faciliteiten in de Reeweghal. De trainingen worden gegeven door Marcel en/of Albert. De looptraining op maandag gaat na het trainingsweekend (vanaf begin zomertijd) over in de fiets/ koppeltraining zoals we die nu op woensdagen in de zomerperiode hebben.

Door het toevoegen van de looptraining op maandag en woensdag, zal de looptraining van dinsdag komen te vervallen. Er kan dus van januari niet meer meegetraind worden met Parthenon.

Samengevat zullen vanaf 1 januari 2014 de volgende trainingen worden gegeven:

Maandag:
- Januari t/m maart (wintertijd): looptraining, 19:30 uur Reeweghal.
- Maart t/m oktober (zomertijd): fiets/ koppeltraining (gebruikelijke tijden en locatie).

Woensdag:
- Het gehele jaar door: looptraining, 19:30 uur Reeweghal.

De overige trainingen blijven ongewijzigd.

We hopen jullie allen te begroeten bij de nieuwe looptrainingen in het nieuwe jaar.