Eerste divisie triathlon: wedstrijd 2 in Almere

25 juni 2013 |

Na de eerste wedstrijd In Weert van de 1e Divisie Triathlon, stond er op 2 juni 2013 de tweede wedstrijd in Almere op het programma. De TVD'ers hadden veel zin in deze wedstrijd.


voor de start knokken voor je plek

Het wedstrijdparkoers was gelegen op en aan het Muiderzand, waarbij er gefietst en gelopen werd op de dijk. Er stond een stevige wind wat leidde tot een zware zwemsessie met een aardige golfslag. De start van het zwemmen verliep chaotisch. Er werd namelijk gestart onder een 3 meter brede startboog, waar 119 atleten probeerde als eerste het water in te sprinten. Dit was een gedrang van jewelste, maar daar zijn de TVD'ers sinds de eerste wedstrijd in Weert al aan gewend geraakt. De eerste 200 meter was het flink knokken voor een positie in het veld.

[Foto startboog en krib invoegen]

De organisatie van Almere had gekozen voor twee zwemrondes. Het eerste gedeelte van het zwemparcours ging zeer dicht langs een krib, zodat het publiek goed zicht had op het zwemgeweld. Echter het nadeel hiervan was dat er weinig ruimte voor de triatleten overbleef en een aantal deelnemers in het gedrang te dicht langs de rotsen zwommen. Dit resulteerde in flink wat snijwonden aan handen en voeten, waar menig deelnemer na afloop de EHBO-tent voor op zocht. Gelukkig hadden de TVD'ers hun positie verstandig gekozen en kwamen we er zonder kleerscheuren vanaf. Na de eerste ronde volgde een landgang, waarbij 50 meter over het strand werd gesprint om opnieuw het water in te duiken. Het word door de supporters enorm gewaardeerd dat de TVD’ers hun herkenbaarheid dan vergroten door een vingertje in de lucht te steken zodat ze snel en kundig op de foto werden gezet. De TVD'ers kwamen het water uit met goede zwemtijden en sprinten rap naar het parc ferme om zo snel mogelijk aan het fietsonderdeel te beginnen.

[Foto van Marcels vingertje invoegen]

De onderlinge tips met betrekking tot de wissels hadden duidelijk effect in het parc ferme. Vooral Michael boekte hier een flinke tijdwinst ten opzichte van een week eerder. Het loop- en fietsparkoers bestond uit vier rondes en voerde deelnemers langs het water met schitterend uitzicht op het pittoreske polder/dijklandschap en IJsselmeer.

Met een stevige noordenwind moest er flink gebikkeld worden op de fiets tijdens de eerste vijf kilometer op het parcours. Na het keerpunt was het vol gas terug knallen richting het parc ferme.

Coen die voor het eerst op zijn nieuwe Isaac tijdritfiets was aangetreden, ondervond veel pech met zijn fiets. Het bouwpakket was nog niet voldoende afgemonteerd. Op het moment suprême, toen Coen in volle vaart na de wissel op zijn fiets sprong, schoot zijn zadelpen volledig naar beneden en zat meteen klem in het frame. Niet een beetje klem, maar muurvast, ondanks verwoede pogingen om dit al liggend en stampend in de berm los te krijgen. Coen heeft uiteindelijk de 40 km fietsen afgelegd met een BMX-afstelling op zijn tijdritfiets. Probeer dit als lezer te visualiseren en dan kom je tot de enige logische conclusie dat dit GEEN AANRADER is. Gelukkig wist Coen deze teleurstelling om te zetten in een zeer sterke loopsessie, waardoor de tijdschade nog redelijk beperkt is gebleven. De andere drie TVD'ers deden het zelfs boven verwachting goed bij het lopen, waardoor er veel plaatsen werden gewonnen.

Wederom zette Marcel de snelste tijd van het Dare2tri TVD Team neer. Met trots kan hij zich de “rots in de branding” noemen. Hij finishte de OD in 2 uur 6 minuten, wat natuurlijk een geweldig mooie tijd is. Het was mooi om te zien dat iedereen tot het gaatje ging voor het teambelang. Zie als bewijs de foto’s.
[Foto Remi invoegen]

Het Dare2Tri TVD Team eindigde deze dag als 13e. Dit was weer een plek hoger in de dageindrangschikking dan na de wedstrijd in Weert. Dit biedt perspectief voor de volgende race in Oud Gastel waar 1/3 triathlon (1350m zwemmen, 60km fietsen en 14km lopen) op het programma staat.

Ook na deze mooie dag werd er in Almere nog gezellig een vorkje geprikt met de atleten en toeschouwers die meegekomen waren. In het restaurant werd voor het eerst De Speld uitgereikt door Coen aan Michael, omdat Michael in tegenstelling tot Weert nu wel snelle wissels had. De Speld verwijst met een knipoog naar de prikkende veiligheidsspeld van een week eerder in Weert ;-).


Team TVD