Brabants mooiste

17 juli 2013 | Coen

‘t Veerke is een hyperactieve werkgroep die jaarlijks een tri-daagse, nachttriathlon, jeugdtriathlon, triathlon, cross, quiz, schaatstocht, ludieke loop, enkele ‘gewone’ lopen en avondvierdaagse organiseert. Dit doen ze vol overgave en dat is tijdens de triathlon goed te merken. De triathlon neemt de hele dag bezit van het dorp. Zoals elk sportevenement kent ook deze wedstrijddag een koningsnummer: de belangrijkste wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt. In Oud Gastel is het koningsnummer de Trio Triathlon. Deze wedstrijd is een echte locale aangelegenheid. Families, vrienden en kennissen gaan vol overgave de sportieve strijd met elkaar aan. Soms met carnavaleske taferelen. Er heerst Brabantse gezelligheid en dat straalt af op de (vaak iets te serieuze) triathleet.

Mijn seizoen staat volledig in het teken van de Eerstedivisie Triathlon. Ik sta alle wedstrijden opgesteld. Ik train gericht voor elke wedstrijd. De eerste wedstrijd was in Weert. Daar wisselde ik te hard en kreeg ik kramp in een been. De tweede wedstrijd was in Almere. Daar heeft mijn fiets het laten afweten. De derde triathlon was de éénderde van Oud Gastel. Om de tegenvallende resultaten recht te zetten was ik super gemotiveerd. In de voorbereiding heb ik extra veel duurtrainingen afgewerkt. Zodoende was ik al een week voor de wedstrijd zenuwachtig en stond ik in Oud Gastel aan de start als (iets te) serieuze triathleet.

De zwemstart verliep relatief rustig en het zwemmen ging gecontroleerd. De eerste wissel was uit het boekje, de fiets bleef heel. Wat een saai verhaal. Tijdens mijn eindsprint heb ik nog een voorganger ingehaald.

Als team zijn we elfde geworden. Het beste resultaat tot nu toe!

Hierbij wil ik Albert bedanken voor het coachen en de support. Marcel, Michael en Ron voor hun aandeel in de teamprestatie. Alle TVD-ers die voor, na en tijdens hun wedstrijden aanmoedigen. En natuurlijk alle ‘gewone’ supporters.

Ter afsluiting zijn we gaan dineren bij de Griek. Hier kreeg ik van Michael De Speld en een hele toffe foto van vlak na de finish. Bedankt mannen!

Bekijk alle 133 foto's door Monique: http://www.flickr.com/photos/97028065@N08/sets/72157634281235832/

Tot Utrecht,
Coen