Terugblik en vooruitkijken!

30 augustus 2013 |

Als huidige drager van “de speld” (zie speech door Coen tijdens het diner te Almere op zondag 2 juni 2013 voor de gedetailleerde uitleg) is het mijn taak om via dit schrijven terug te kijken op de wedstrijd in Utrecht. Onder het motto beter laat dan nooit:

De wedstrijd in Utrecht gaat over de sprintafstand en telt mee voor de 1e divisie triathlon. Kortom een belangrijke wedstrijd in het seizoen voor het TVD team.

Tot nu toe heb ik alleen mijn bijdrage kunnen leveren aan het team in een communicatieve, financieel voorschietende en coachende rol. Echter nu was het mijn beurt om ook actief mijn steentje bij te dragen. Door een langdurige achillespeesontsteking was het daar nog niet van gekomen.

We waren, zondag 14 juli, met het team ruim op tijd aanwezig en om ons op het gemak voor te bereiden op de wedstrijd. Ondanks dat waren Erik, Fenna, Hannie en Marieke al klaar met hun sportieve prestatie op de 1/8e. Deze was al om 09:30 gestart. Wel vroeg, maar ach dan heb je nog wat aan de rest van je dag ;-). In ieder geval was het team deze dag verzekerd van wat TVD-gezinde supporters.

Om 13:00 mochten Marcel, Coen, Remi en Albert los gaan voor 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Na een tevreden afgesloten zwemonderdeel probeerde ik zo snel mogelijk te wisselen en op de fiets mijn slag te slaan door op te schuiven in het deelnemersveld.
Jammer genoeg deed de wedstrijd in Utrecht een poging tot sollicitatie voor de ere divisie triathlon, want de wedstrijd was tijdens het fietsen een stayerkoers geworden. Als je het parcours kruiste, er zat een brug over het water in, had je mooi uitzicht op de verschillende fietsgroepjes. Helaas profiteren de mindere fietsers beter van dit format dan de betere fietsers. Het fietsen viel zwaar. Aangezien ik al een tijd geen wedstrijden had gedaan kwam ik nog tempohardheid tekort.

Na het fietsen gingen de loopschoenen aan. Dit was het onderdeel waar voor mij de grootste uitdaging lag. Houd je achillespees het? Hoe is het met je loopvorm? (waardeloos, want al een paar maanden niet gestructureerd kunnen trainen). De eerste 2 kilometer ging nog wel, maar daarna was het doorbijten. Gelukkig staan er nog wat TVD-supporters langs de kant die je aanmoedigen en het beste uit je zelf doen halen.

Uiteindelijk eindigde ik bij de eerste 57 in de daguitslag. Marcel was wederom de stabiele factor van ons team. Hij eindigde op een mooie 21e plaats. Hij maakt er tijdens dit seizoen in de 1e divisie een sport van om in de eindrangschikking rond de 20e plaats te eindigen. In Weert 19e, Almere 19e, Oud-Gastel 22e. Deze uitslag kan daar weer mooi aan toe worden gevoegd. Remi en Coen eindigde direct achter elkaar op de 74e en 75e plaats. Kortom we scoorde redelijk stabiel met het team. Goed voor een 13e plaats (31 teams).

Na afloop hebben we genoten van een verfrissende douche en de maag verzadigd in een lokaal etablissement. Ondertussen konden we nog genieten van de prestaties van Bau en Lau tijdens de etappe richting de Mont Ventoux in de Tour de France.

De eerste wedstrijd voor mij dit seizoen zit er weer op. Na deze wedstrijd is er ruim de tijd om goed te kunnen trainen richting het slot van het seizoen met o.a. de 5e en laatste wedstrijd van de 1e divisie, die in Het Rutbeek te Enschede zal plaats vinden en uiteraard het clubkampioenschap tijdens de Binnenmaas triathlon.
Ondertussen heb ik al een aantal weken lekker de looptraining kunnen volgen en de loopkilometers kunnen maken. Ik merk dat het tijdens de trainingen lekker gaat, dus ben zeer benieuwd naar aankomend weekend en volgende week.

Wil je niets missen van onze prestaties, volg de 1e divisie dan “live” in het Rutbeek (je bent van harte welkom om ons aan te moedigen) te Enschede of via twitter: 1eDivisie_tri

Groet Albert