Kwartje Anna Paulowna / 24 augustus 2013

9 september 2013 |

Goed geregeld had ik het. Vrijdagavond logeren bij Ingrid (zus van Marcel), haar man Paul (ook triatleet) en hun 2 dochters Myrthe & Romy in Hoorn. Misschien een beetje snel na de zomervakantie maar dit weekend stond eigenlijk al eerder vast dan de vakantie. We waren ingeschreven dus dan moeten we ook starten.

’s Ochtends na een onrustige nacht op weg naar Anna Paulowna. Dat ligt op zo’n 40 minuten rijden vanaf Hoorn. Gelukkig was de start om 13.15 uur dus niet overdreven hoeven haasten.

Er waren 2 parc fermees. Dat vind ik nooit zo prettig maar het is zoals het is. Goed nadenken wat & in welk parc klaargelegd moet worden. Na 13 jaar triatlonervaring zou dat toch niet moeilijk moeten zijn.

Eindelijk na wat heen & weer geslenter naar inschrijfbalie, parc fermee (fietsen lopen), terug naar auto om weer terug te gaan naar parc fermee of echt wel alles goed ligt, eindelijk op de fiets naar het andere parc fermee waar de start was met wetsuit, badmuts & brilletje.

En ja, zie ik een andere triatleet met compressiekousen. En die lagen nog in de auto. Marcel & ik teruggefietst naar de auto maar Ingrid was ook al onderweg naar de start en had onze autosleutel bij haar. Dat is handiger zodat we deze niet kwijt konden raken. Oooooo, da’s geen goed begin van de wedstrijd. Aan Ingrid gevraagd of ze ervoor kon zorgen dat mijn kousen bij mijn hardloopspullen gelegd konden worden.

13.15 Uur gestart met 250 man. Aardig wat tikken moeten incasseren. Op 1 of andere manier lig ik nooit op het handigste plekje voor de start. Na 18.29 minuten kwam ik uit het water. Op weg naar Anna Paulowna in de auto zag ik al dat de windmolens flink aan het draaien waren. Windkracht 5 was het. En dat viel toch wel tegen. Het parcours was prima. De wind niet te lang tegen en helaas dan ook niet lang in de rug. Met wind tegen had ik constant een schaduw achter me. En dat kwam niet door de zon. Nee, een man in paars pak profiteerde van mijn arbeid! 2x Hier wat van gezegd en daarna me erbij neergelegd (zonde van mijn energie want die heb ik nodig voor het lopen). Fietstijd was 1.11.17 uur wat een prima tijd is voor mij.

Bij het parc fermee aangekomen zag ik mijn kousen al klaarliggen. Probeer die maar eens snel en onder stress aan te krijgen. Dat is onmogelijk. Toch na anderhalve minuut gestart met het lopen. De 1e 5km voelden goed. Vanaf de 6e km leek het alsof de kilometers verlengd waren. Het publiek was fantastisch. Het hele loopparcours zaten mensen op tuinstoelen in een rij je aan te moedigen. Ze hadden een folder met alle startnummers en namen dus iedereen werd persoonlijk aangemoedigd.

Het einde naderde. Op karakter doorgelopen en gefinisht in een tijd van 2.29.56 uur. Daar ben ik tevreden mee. Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.

Groeten,
Hannie