Dordrecht goed vertegenwoordigd bij UT Triathlon Twente

28 mei 2014 |

De TVD had drie teams van 4 atleten aan de start. Een 1e divisie dames, een 1e divisie heren, en een ”recreatief herenteam” met de gewaagde naam “Zijn we sneller dan het 1e divisie team”


1e Div.team bij UT triathlon

De zonovergoten dag begon in de ochtend met een individuele 1/16 triathlon voor onze 12 deelnemers. Voor Elsemieke en Dirk was dit best even spannend omdat dit tevens hun eerste deelname aan een triathlon was. Al met al niets om je zorgen om te maken, zeker niet met het enthousiasme van hunzelf en de ondersteuning van de teamgenoten en de meegereisde supporters.

Na afloop nog even paniek want Dirk had een DSQ achter zijn naam staan. Na de nodige omzwervingen bleek dit onterecht en bleek het team “Zijn we sneller dan het 1e divisie team” op de vijfde plek in hun categorie te staan. De originele starttijd moest wel aangehouden worden waardoor ze vroeg moesten starten en tussen relatief langzame teams zaten.

Nog wel even de tijd gehad om lekker op een veldje te chillen tot de middagserie. Op het heetst van de dag mocht “Zijn we sneller dan het 1e divisie team” als eerste TVD team van start op de team 1/8. Coen, Dirk, Remi, en Mark (van Hemert) zijn van start tot finish bij elkaar gebleven en in een snelle tijd van 59:59 gefinisht. 7e van de 47 teams. Waarschijnlijk staat Mark nu nog steeds te springen van blijdschap!

Hierna was het de beurt aan de TVD lady’s. Elsemieke, Fenna, Hannie en Marieke hebben afgelopen weken regelmatig samen getraind en dat bleek best nuttig. Het zwemmen en fietsen ging als een trein. Bij het lopen had Elsemiek het even zwaar maar kwam in de laatste van de drie loopronden toch nog voorbij gedenderd. Wat resulteerde in een mooie tijd van 1:14:59 en plek 25 van de 27 teams.

Als klapper mocht het TVD 1e divisie als 6e team starten in de finale met de beste 7 teams uit de ochtendserie. Het zwemmen liep niet zoals in de training maar de tijd 7:50 was best ok. Als 7e uit het water en op de fiets de achtervolging ingezet op het team van TVH voor hun. De vijf rondes vliegen voorbij maar de afstand blijft nagenoeg gelijk.

TVH heeft 30sec voorsprong. Kijken of ze dat kunnen dichtlopen. Voor de verkouden Albert is het tempo net iets te hoog en Marcel, Michael en Redmer gaan met 3 verder. Na een ronde is het verschil 22 sec. Dat gaat er om hangen! Ze zien wel dat zij ook met 3 man zijn en dat er een van hun geduwd moet worden. Bij het ingaan van de laatste ronde is het verschil 6 sec. De diesel Redmer is op stoom en ze knallen er op 1km voor de finish overheen en laten dat tempo niet meer los.

Dat is hun snelste loopronde en een met eindtijd van 56:19 is ook gelijk duidelijk wat het snelste TVD team is ;-) 8e van de 26 eerste divisie teams. Na afloop even calorieën bij tanken bij de Mac en op naar de volgende wedstrijd!

Marcel Bezemer