Λ˄Δ ALPE TRIATHLON ҉

22 augustus 2014 |

Na een goed halfuur het bizar koude water uit van Lac du Verney (onder bij Vaujany) en de fiets op, lekker 25km stroomafwaarts naar de voet van de eerste klim, Col du Grand Serre. Niet te hard natuurlijk want dit is pas het begin.....


Eindelijk de blauwe loper op de Alpe

Ik word door hele volksstammen voorbij gereden, de een al trappend op de adem, de ander zoeft licht als een veertje naar boven. Op de Col ravitailleren* en in de descent* raap ik de eerste atleten alweer op. Dit is echt mijn ding. Piepende remmen bij iedere bocht, lekker aanzetten en diep zitten.

Het glooiende verbindingstuk naar Col du Ornon gaat erin als koek. De klim van Col du Ornon is een gemene, begint vals plat en wordt steeds steiler naar het eind toe. Het laatste deel vol wind op de kop, op de top drinken pakken, jasje aan en volle bak naar beneden. Er rijdt een fata morgana* met een knalblauw Frankies tenue met Dubai op de kont voor me die iedere bocht perfect aansnijdt*. Ik volg, en in volle vaart dender ik Borg dÓisans binnen, jasje uit en met 40km/h door de eerste bocht van de laatste klim… “Alpe d’Huez”.

Terugschakelen en in fors tempo omhoog. Bocht voor bocht raap ik vermoeide atleten op, na 15 van de 21 bochten begin ik ook te merken dat er 100+ km in de benen zit. Al harkend de laatste bochten door. Volgens Irv was het lopen nagenoeg vlak. Yep…not! O jeee,…nu nog 3 rondjes van 7km afzien en dan de blauwe loper op voor de laatste meters.

Deze wedstrijd is echt een aanrader!
Marcel

* Voer naar binnen proppen en meenemen
* Afdaling
* Luchtspiegeling
* Alpe du Zes maatje en IHC collega uit Dubai waar ik als voorbereiding op Alpe du Zes een paar keer de Ornon mee op en af gereden ben. ;-)