Ironman Luxemburg 70.3 18 juni 2016

25 juni 2016 | Leo

Ironman Luxemburg 70.3

18 juni 2016.

 

 

Vorig jaar voor mezelf een doel gesteld voor 2016, dat moest de Ironman Luxemburg gaan worden!

Vele mooie verhalen gehoord over deze wedstrijd, dus had ik besloten om deze ook te gaan doen en ook wilde ik een keer een wedstrijd doen onder een Ironman organisatie.

Super uitdaging, zeker gezien mijn mindere loopkwaliteiten nu op het moment en de vele blessures de laatste jaren. 1991 was mijn laatste halve die ik had uitgelopen en dat was die van Stein, toen nog 2,5 -80 -20 en de tijd was toen 4.20 uur en de laatste 5 km veel gewandeld……..dus dat moet anders gaan nu.

Woensdag 15 juni slecht nieuws vanuit Luxemburg, het word een duathlon i.v.m. slechte condities van de moezel, te veel stroming, eerst dus 5  km lopen. Wat had ik er de ziekte in, gaan ze mijn goede onderdeel eruit halen, ik was er echt ziek van. Word nu een hele andere wedstrijd! Ok knop om en accepteren, weer een uitdaging extra.

Donderdag 16 juni de reis richting Luxemburg, hoe dichter we bij Luxemburg komen hoe slechter het weer word, regen regen en nog eens regen, 10 graden gaf de meter aan in de auto!

Gelukkig in de middag werd het droog en konden we zoals gepland het rondje fietsen door het heuvel deel ( alla limburg/ardennen), gelukkig dat ik dit heb gedaan want het is een pittig rondje met gevaarlijke bochten.

Vrijdag 17 juni, s ’morgens 1 uurtje uit gefietst, in de middag alle spullen ophalen bij de Ironman organisatie, meeting met bas diederen en andere van Team4Talent ( TVspijkenisse had deze gekregen van de Ironman organisatie). Weer terug snel naar verblijf om de tassen te voorzien van fietsspullen en loopspullen, s ’middags fiets wegbrengen in parc ferme en tassen op juiste plaats ophangen, parc ferme doornemen. Snel naar briefing in de ironman tent en aangeschoven bij Fenna, eric en dennis.  In de avond naar de Ironman pasta party, leuk hoor een hele tent vol triatleten aan de pasta en een bidon water/sportdrank.

21:00 in bed en rusten en lezen, 23:00 geprobeerd te gaan slapen.

 

Zaterdag 18 juni raceday!!!!

Ik was vroeg in parc ferme, het had weer geregend die nacht, ketting schoonmaken en insprayen, banden oppompen.  Shit! Lekke voorband, rustig blijven en binnenband vervangen.

10 uur gaan de profs van start, daarna gaan ze op tijdsvakken starten. Ik zet in op 4.30 per km en start in vak van 22.30 minuten. Eerst effe goed inlopen en dat voelde goed.

Start, rustig weg en concentreren, HS niet boven 155. Gaat goed en loop parc ferme binnen bij 25 minuten……….rondje bleek 5,8 km te zijn, ok rustig blijven en goed wisselen. Eenmaal op de fiets,  hoe voelen de benen, niet gewend om eerst te rennen voor het fietsen. Wooowh de benen voelen goed. De eerste 20 km zijn vlak tot een keerpunt, deze gaan goed met 40,5 gemiddeld. Na keerpunt draaien en weer terug blijkt er een hele groep in mijn wiel te zitten van a 15 man……..oke zit het zo hier. Op naar de eerste beklimming bij a 36 km. Deze had ik verkend en wist dus hoe lang die was en de stijgingspercentage. En nu kijken wie er in de groep over blijven, staan en aanzetten, gaat goed.

Boven aangekomen, mooi we zijn nog met z’n drieën over, dalen en nu doortrappen.

Het parcours gaat omhoog en omlaag, dus binnenblad en buitenblad, continu schakelen.

Bij 60 km moet ik mijn medevluchter even laten gaan, eenmaal terug op het vlakke rijd ik hem weer voorbij, laatste stuk van a 15 km is weer vlak en dus weer 40-42 km per uur. Laatste km even de druk van de benen af en voorbereiden voor het lopen. Effe snel op de teller kijken, mooi 36,5 gemiddeld op dit mooie en lastige parcours.

Concentreren in de wisselzone, fiets neer zetten en tas pakken en de tent in. Lekker effe zitten geeft toch een ontspanning. Tas afgeven in de dropzone en lopen.

De fietsbenen moeten nu loopbenen worden, 1e km gaat lekker en proberen niet te hard te gaan. Planning was tussen de 4.30 en 5:00 te blijven. Oeps de 1e 2 km gaan te hard ( 4.18 per km ), ok effe goed in ritme komen.

Concentreren en blijven lopen, het word zwaar bij 12 km en krijg een vreemd gevoel en begin zweterig te worden aaiiii en zit nu boven de 5 min. per km, 2e gel naar binnen werken en water aanpakken. Voel me weer beter en loop weer onder de 5 min. per km. Laatste rondje van de 4 begint, ok blijven lopen is de opdracht, 1e post in het rondje COLA aanpakken, doorlopen als je het nog lopen kan noemen, 2e post COLA. Nu nog 2 km langs het vele publiek en krijg een super blij gevoel.

Finish Yes! In 4.41 uur, 1e run 5,8 km in 25 minuten, Fietsen 90 km in 2.28 minuten, 2e run 21.1 km in 1.43 uur en zeer tevreden, onder de 5 min per km, missie geslaagd.

Zeer tevreden en ontroerd, van chronisch ziek 2000 tot 2009 en vele blessures naar een Halve Ironman. ER hing een shirt in de ironman store met een tekst  “anything is possible”