raceverslag Almere 2e divisie

21 mei 2019 | Albert

Zaterdag 18 mei 2019 was de dag waarop het 8e seizoen van de teamcompetities los barstte met o.a. een optreden van de TVD heren in de 2e divisie en later op de dag ook de TVD heren in de 4e divisie
 
De eerste wedstrijd van de competitie 2019 vond die dag plaats in Almere-Haven. Het betrof een zogenaamde Team Time Trial over de afstanden 750 m zwemmen - 20 km fietsen - 4,5 km lopen.  
 
De mannen uitkomend in de 2eDivisie moesten aan de bak in Almere. Op deze nieuwe wedstrijdlocatie werd net zoals de andere divisies op zaterdag gestreden om de punten.
Dat dit een discipline in de triathlon is waar de mannen nog enige ervaring in op moeten doen, werd vrij snel duidelijk. Het zwemgedeelte werd zoals verwacht gedomineerd. Met een zwemtijd van net boven de 10 minuten werd het hele veld al op een grote achterstand gezet.
Na een vlotte wissel begonnen de mannen met zijn vieren aan het fietsen. Na één fietsronde waren hier helaas nog maar drie van over. Er zat niets anders op dan de schade te beperken en proberen zo fit mogelijk aan het lopen te beginnen.
Het lopen verliep, met hier en daar wat duwwerk en gevloek, naar behoren. Dat het team toch nog alles uit de kast heeft gehaald voor een goed resultaat (2e) bleek wel uit de stukjes paprika die na de finish werden uitgebraakt (fot
 
Hoop dat het heeft gesmaakt ;-)
 
 
NIck van Ingen