raceverslag 4e divisie Almere

21 mei 2019 | Albert

iets na 17:00uur was het de beurt aan de TVD heren in de 4e divisie ( dat is een fijnere tijd dan al die "zeer" vroege starttijden van vorig seizoen 😉 👍 )
Ook hun seizoen barstte los met een Team Time Trial over dezelfde afstanden als in de 2e divisie.

Marcel, René, Dennis en Edgar waren geselecteerd om deze wedstrijd aan te treden. In de voorafgaande weken hebben ze een paar keer geoefend om gegroepeerd te fietsen en te zwemmen.
Dat oefenen zorgde ervoor dat ze goed op elkaar ingespeeld waren en vol vertrouwen aan de start stonden. 
Als 1 van de laatste teams gingen wij van start in de 4e divisie. De buitentemperatuur was aangenaam en er was een matige wind. Helaas was het water ( het Gooimeer ) erg koud, maar de mannen waren daar op voorbereid omdat ze een paar dagen ervoor al in het Waaltje hadden gezwommen. Gelukkig konden ze nog even kort inzwemmen om te wennen aan het koude water. 
Toen was het zover. Zoals afgesproken zwommen Marcel en René voorop en Dennis en Edgar erachter. Marcel en René hielden zich goed in en hadden een zodanig tempo dat Dennis en Edgar kort achter hun konden volgen zodat ze - althans in theorie - mee werden gezogen. Edgar had echter moeite om zijn lijn te houden want hij lag regelmatig uit koers. Na 12 minuten en 48 seconden kwamen de heren het water uit (4e zwemtijd). Marcel en René nog vol energie en Dennis en Edgar hadden al veel energie gegeven. Dennis had nog moeite om zijn wetsuit uit te trekken ( naar verluid zag het eruit als een worstelpartij ). Desondanks hadden ze een zeer snelle wissel en kon het fietsen beginnen. 2 ronden van 10 km moesten worden afgelegd op een snel parcours in een P-vorm. Zoals geoefend, werd er om en om op kop gereden. Al snel bleek dat Edgar moeite had om het hoge tempo ( het grootste deel > 40 km per uur ) bij te houden. Hij kon de 1e fietsronde, waarin al een aantal teams werden ingehaald nog met moeite meekomen, maar het kopwerk moest hij al snel aan de anderen overlaten. Net voor het ingaan van de 2e fietsronde moest hij afhaken ( mogelijk te veel energie verloren bij het zwemmen en/of te weinig fietskilometers in de benen ). Marcel, René en Dennis maakten een goede inschatting om met zijn 3-en door te gaan. De 2e fietsronde reden ze nog iets sneller dan de 1e fietsronde. Met de snelste fietstijd van de 4e divisie ( en zelfs een fractie sneller dan het 2e divisie TVD team 😉 ) in de benen en wederom een snelle wissel, gingen de 3 heren het smalle loopparcours op om nog 2 rondes van cq 4,5 km af te leggen. Iets minder dan 3 minuten later begon Edgar aan het lopen. 
Marcel, René met Dennis bleven bij elkaar. Marcel had - wederom - de meeste energie en hielp Dennis het laatste stuk vooruit. Dennis en René renden de longen uit hun lijf en Dennis hield de laatste 100 meter zelfs zijn ogen dicht. Zo zwaar had hij het. Aangemoedigd door het 2e divisie team, Albert, Hannie, Erica en haar man kwamen ze uItgeput over de finish ( 2e looptijd ). Dennis en René moesten op de grond liggen om bij te komen van deze extreme inspanning. Maar het was het waard.

Ze hadden de 1e plek in handen met een toptijd van 1:05:39. Edgar kwam exact 3 minuten later ook over de finish in een tijd van 1:08:39. Nog een paar spannende minuten volgden aangezien er nog een paar teams na hun waren gestart. Deze teams haalden de zeer snelle tijd van het TVD team echter bij lange na niet. De nummer 2 ( Tiel ) had 58 seconden achterstand en de nummer 3 ( Breda ) zelfs 4 minuten en 20 seconden. Edgar had uiteindelijk nog de 8e tijd overall ( achter de 3 TVD-ers en de 4 heren uit Tiel en dus nog vóór het team uit Breda ).
De lat is hiermee hoog gelegd voor de overige vier wedstrijden van het seizoen. De volgende wedstrijd, op 8 juni in Weert, start het team in een iets andere samenstelling. 

Om de 2e plek van de 2e Divisie team en de 1e plek van het 4e Divisie team te vieren en de hongerige magen te vullen werd de succesvolle dag gezamenlijk op een gezellige en bourgondische wijze afgesloten in het Griekse restaurant aan de haven. 

groet,

Edgar Taale