9 juni 1/8 Triathlon Terheijden

10 juni 2019 | Irvin

Podiumplekken voor TVD’ers.

Een kort verslag  ...  en leermomentje …!

Vorig jaar mijn eerste drie 1/8 triathlons gedaan, Terheijden, Oud-Gastel en Binnenmaas. Met daarbij een 1e, 3e en 4e plaats in de categorie 60+. Dat was natuurlijk een bijzonder leuke ervaring, al was het zwemmen wel een dingetje. De eerste keer 500 m zwemmen in Terheijden ging in 14 minuten en Binnenmaas al onder de 13 minuten! Voor mij een hele vooruitgang. Veel van jullie zwemmen dus (bijna) twee keer zo hard.

Ook kijk ik mijn ogen uit naar die geweldig mooie fietsen die klaarstaan. Dat moet toch een aardig kapitaaltje zijn zo bij elkaar. Mijn oude instapmodel Gazelle, nog gekocht bij Cees Boelaart in 2006, wordt binnenkort vervangen! Hardloopervaring heb ik wel. Fietsen veel bijgeleerd bij de koppeltrainingen en het trainingsweekend. Ook dat je bij de koppeltraining jezelf niet gek moet laten maken door anderen (Mark …) met een hamstringblessure tot gevolg. 

Nu na ruim een jaar zwemles had ik toch de hoop dat 500 m zwemmen inmiddels goed zou moeten gaan. Ook kreeg ik door de zwemtraining (flinke duurtraining) afgelopen donderdag wat meer zelfvertrouwen. Fietsen en hardlopen gaan best redelijk, maar dat zwemmen is voor mij blijkbaar een kriem. Het wil maar niet lukken om de rust te bewaren en gewoon netjes de slagen te maken. Halverwege, kort voor het keerpunt vraag ik mij af waarom ik dit eigenlijk doe? Na 200 meter borstcrawl dan een stukje schoolslag, dan weer wat borstcrawl en zelfs even rugslag om op adem te komen. Is dit leuk ……? Soms vind ik dat dus niet. Maar ja als je dan de kant op klimt en min of meer naar je fiets rent krijg ik wel een heerlijk sportief gevoel. Dan snel die wetsuit uit. Nou ja snel? Helm op, of was het in omgekeerde volgorde? Fietsschoenen aan, bril (op sterkte) op, fiets pakken en vertrekken. Leek allemaal best snel te gaan. Maar dan ben je 100 meter onderweg met fietsen en realiseer ik me dat je ook nog een startnummer heb. Beetje mopperen, fiets tegen een muurtje, terugrennen de PF in naar mijn plek, startnummer om, rennend naar mijn fiets, erop springen, geleerd van Marcel en Albert bij de koppeltrainingen en eindelijk op weg! Een wisseltijd van ruim 5 minuten bleek achteraf! Gelukkig ging het fietsen (best nog veel wind) en hardlopen (2 ronden waarbij je steeds andere TVD’ers tegenkomt en ook dat is leuk) prima, met aanmoedigingen van enkele TVD’ers en finishte ik toch nog sneller dan vorig jaar. Het was uiteindelijk een leuke ochtend in het gezelschap van enkele toppers van de TVD. Zoë werd 1e bij de dames 18+, Hannie 1e 40+, Willem 1e 60+, Paul 3e 60+, Ron 2e 50+, Dick 5e 50+, Erik 2e 40+.

TVD weer goed vertegenwoordigd! En ‘s middags ook mooie prestaties bij de kwart en halve. Maar toen zij finishten was ik thuis bezig mijn wetsuit schoon te maken voor de volgende 1/8 in Oud-Gastel, toch maar weer proberen …

 

Paul