Tweede tweede divisie wedstrijd weert

8 juni 2019 | Ben

08-06-2019 om kwart over 1 was het zo ver. De tweede wedstrijd in de tweede divisie (gelukkig een stuk later dan 4e divisie 😊). Het plan was simpel hard zwemmen met z’n drieën uit het water en de voorsprong proberen vast te houden op de fiets.

Na de eerste 200m zwemmen lag Nick samen met een onbekende op kop, ik erachter en Max weer achter mij. Mooi moment om ons even los te zwemmen dacht ik…. Iets te enthousiast over genomen, even ingehouden en vervolgens met z’n drieën op kop van de race T1 in.

Met z’n drieën begonnen aan het fietsen met een kleine voorsprong.  Fietsen was een aanloop stuk van ongeveer 4 km en 2,5 rondje rijden. Gelukkig voor ons stond de wind erg gunstig (aanloop stuk wind mee en 3x een halve ronde mee). Eerste stuk wind tegen waren we jammer genoeg Max kwijt op de fiets en moesten we met z’n tweeën verder. Eerste ronde had ik het al erg zwaar en mijn kop beurten werden verder in de race ook steeds korter. Gelukkig was Nick erg sterk op de fiets en konden we met z’n tweeën op kop beginnen aan het lopen. Max samen met een kleine groep niet ver achter ons T2 in. Richard had ook goed gezwommen en kwam met de eerste grote groep van de fiets.

Met z’n tweeën als eerste T2 in Nick met erg goeie wissel gelijk een gat van 20 à 30 meter. Na een aanloop stuk naar het loop parcours van bijna 500meter beginnen aan het lopen. Met twee ronden te gaan, een gat van 20 à 30 meter en de zwaarste benen die ik ooit heb gehad wist ik al bijna zeker dat Nick deze wedstrijd makkelijk ging winnen. Proberen die tweede plaats vast te houden was het plan dan maar. Eerste ronden kwam ik nog als tweede door maar halverwege kwam er iemand van EDOsport toch erg dichtbij. Ik heb nog geprobeerd te versnellen maar het zat er niet meer in.

 

Nick 1e over de finish, ik 3e, Max 6e, Richard 15e, eerste met het team en weer een stap dichter bij promotie toch een geslaagde dag geweest.