TV Dordrecht slaat weer toe !

28 juni 2019 | Albert

Afgelopen zaterdag vond op de Willem-Alexander Roeibaan te Rotterdam (of eigenlijk Zevenhuizen) de 3e wedstrijd in de teamcompetities plaats. Voor zowel de TVD heren van de 4e en 2e divisie was het wedstrijd-format een teamrelay (een estafette, waarbij je een korte supersprint aflegt en dan de volgende van je team aantikt) waarbij er gestayered mag worden. De afstanden die iedere atleet vandaag moest afleggen, waren 300m Z - 5,3 km F (1 rondje om de roeibaan) - 1,5 km L.

Wat het extra speciaal maakte was dat er voor het eerst een "Noord vs Zuid- battle" plaats vond in de teamcompetities (historie! en zo'n feitje om te onthouden voor een sportquiz 😉) . De teamcompetities zijn vanaf de 2e divisie verdeeld in een Noord en Zuid subdivisie om rij-afstanden voor teams en wedstrijdseries bij wedstrijd-organisaties beter behapbaar te maken. Dit was eindelijk de kans om ons te meten met teams uit het noordelijke deel van ons land !

De 4e divisie mannen (Erik, Dennis, Sander en Albert) mochten om 10:10uur het spits afbijten. Erik is de snelste zwemmer van dit 4-tal en de kans was dan groter dat we meteen voor in de wedstrijd mee zouden doen. Dit was ook het feit, echter er waren meerdere teams die het niet zo strikt namen met het volgen van de vooraf geinstrueerde zwemroute. Helaas was er geen jury aanwezig bij het zwemonderdeel en protesten hierover werden daarom door de jury naast zich neergelegd. Kortom Erik zat in een goede fietsgroep en had op het lopen voldoende atleten voor zich om naar toe lopen ("hengelen") en de achterstand op de teams voor ons te verkleinen.

Erik gaf na het lopen het figuurlijk stokje over aan Dennis. Dennis liet zien dat als je traint voor een hele triathlon (en je doet dit kwalitatief en structureel goed) je ook op kortere afstanden een stuk sneller wordt. Na Dennis (wat ging die gast hard !) zijn inhaalslag was het de beurt aan Sander, die ons steeds verder naar voren in de wedstrijd bracht. Sander zwom, fietste en liep dusdanig hard, dat hij Albert aantikte, in leidende positie t.o.v. de overige 4e divisie Zuid teams. Enige teams die voor ons zaten waren er 5 van 4e divisie Noord. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de finishpassage (en winst in 4e divisie zuid) werd door Albert in "Jan Frodeno"- stijl, als kers op de taart, gevierd 😉 !

Voor Ben, Björn, Max en Nick stond hun strijd tegen de teams uit de 2e divisie Noord en Zuid om 13uur gepland. De nodige motivatie hadden de jongens al vooraf, maar wellicht het laatste stukje werd cadeau gedaan door een 2e divisie Noord team bij de voorbereiding in de wisselzone. 1 van hun atleten gaf aan dat er in Zuid alleen hard wordt gezwommen, maar in Noord wordt er harder gefietst en gelopen..... Het antwoord op deze vraag zou tijdens de wedstrijd al door onze mannen worden gegeven 😉 !

Om 13u ging Ben, als 1e atleet in teamrelay voor TVD, van start om vervolgens als 1e uit het water te komen. Na het fietsen kwam hij als1e van een kopgroep de wisselzone in om vervolgens supersnel te lopen en Björn aan te tikken in leidende positie overall. Bjorn bouwde deze voorsprong bij zwemmen en fietsen (tactisch gewacht op andere atleet en gezamelijk kop-over-kop) verder uit om na het lopen het stokje over te geven aan Max. Max behield bij zwemmen de voorsprong; bij fietsen moest hij op de laatste 300 meter, voor de wisselzone, 1 atleet uit Noord voor laten gaan om deze vervolgens op de 1,5 km lopen voorbij te razen en Nick aan te tikken. Als 1e van alle teams, zowel uit Noord als Zuid, begon Nick als 4e en laatste atleet aan zijn heat van de teamrelay. Bij zwemmen, fietsen en lopen heeft Nick geen enkele andere atleet in de wedstrijd dichterbij zien komen en kwam ook in zijn beste "Jan Frodeno"-imitatie over de finish. 

Ben, Björn, Max en Nick waren een minuut sneller dan het volgende team en wonnen de wedstrijd overall (snelste team in de hele 2e divisie) en hebben deze teamrelay gedomineerd van start tot finish (a la Flora Duffy of Katie Zaferes) ! 

Volgende afspraak in de teamcompetities voor onze mannen van het 2e en 4e divisie team is:

- zondag 30 juni te Nuenen voor de 2e divisie Zuid en zondag 7 juli te Stein voor de 4e divisie Zuid

 

Wordt vervolgt !