Mijn eerste triathlon!

3 juni 2019 | Hannie

Eindelijk was het zo ver. Mijn eerste triathlon! En wat heb ik genoten. Zondag 26 mei heb ik meegedaan aan de UT Enschede. En wat was het geweldig.

'S ochtends om 06:00 uur vertrokken we vanuit Dordrecht richting Enschede. We waren ruim op tijd aanwezig voor de wedstrijd. Maar toch heb je dan even een stressmomentje voordat je gaat beginnen. Gelukkig stond alles op tijd klaar en stond iedereen op tijd bij de start.

 

We begonnen individueel aan een zestiende triathlon. Het zwemmen was voor mij een makkie. Het was maar 175 meter. Daarna kwam de eerste wissel. Op zich ging dat wel soepel voor mijn gevoel. Daarna kwam het fietsen, nog een wissel en het lopen. Ik kon het prima volhouden en had een tevreden gevoel. Toch vond ik het een beetje saai, want je doet het alleen.

 

Gelukkig hadden we 's middags een achtste triathlon in teamverband. Dit vond ik ge-wel-dig! Het was echt genieten. Het teamgevoel was onbeschrijfelijk mooi. Het zwemmen hadden we tactisch aangepakt. Zoë zwom voorop, Hannie volgde, daarna kwam Madeline en ik lag achteraan.

Nu denken jullie misschien, hè waarom lag Rosalie achteraan? Dat is toch super makkelijk. Nou het zwemmen was voor mij het zwaarst. Elke baan heb ik Madeline minimaal één keer geduwd. Eerst haalde ik haar in. Door mijn schouder vast te pakken, kon ze zich vooruit duwen. Vervolgens duwde ik haar bij haar been nog verder. Dat was best vermoeiend, maar ik vond het prachtig.

 

Bij het fietsen lag Madeline op kop. Dit deed ze super goed. Hannie, Zoë en ik volgde. Ik was toen al zo trots op onze prestatie. We fietsten 31 km/uur gemiddeld, wat ik echt wel goed vond!

Bij het lopen vielen we helaas uit elkaar. Hannie liep vooral op kop. Uiteindelijk kwamen met zijn drieën over de finish. Daar hebben we gewacht op ons vierde teamlid.

 

Er was niet veel publiek, maar gelukkig hadden we 1 trouwe supporter. Marcel dank je wel! Je gaf ons energie. Dat was super tof! Hij kwam ons aanmoedigen en daarna stond hij zelf aan de start. Hij en zijn team hebben het super gedaan. Ze zijn derde geworden! Gefeliciteerd mannen. 

 

Maar wat fantastisch was dit! De dag erna had ik wel erg veel spierpijn in mijn kuiten. Maar het was het allemaal waard! 

Ik kan iedereen aanraden om mee te doen aan een team triathlon. Ik vind het zo veel leuker dan een individuele wedstrijd. 

Mijn ervaring:

-Het is veel leuker dan in je eentje, omdat je elkaar steunt en je af en toe kan kletsen ;)

-En het is veel minder zwaar, omdat je het niet alleen hoeft te doen.

 

Dus probeer het ook een keer en hopelijk kan je er net zo veel van genieten als ik heb gedaan. 

 

Groetjes,

Rosalie