4e DIVISIE - STEIN - 2e PLAATS!

8 juli 2019 | Emiel

Van onze lokale reporter:

1. Sander,  Hoe ging de wedstrijd?

Nou best lekker hoor! Gecombineerd met een prachtige omgeving en trouwe support (Liv en Aaf!) had een prima dagje! Bij het zwemmen was de prio navigeren gezien mijn eerdere escapades leek mij dat verstandig. De snelheid was uiteindelijk iets minder het navigeren goed. Nu nog combineren die twee.. T1 was echt een eind rennen met een kop die toch een beetje groggy was van het zwemmen maar geen vreemde fratsen dus best ok nu nog die 10 sec extra pakken (toch Albert?). Het fietsen ging vervolgens erg lekker. Schuin windje mee in het begin om vervolgens te draaien en langzaam aan de klim te gaan beginnen. In de klim toch terug naar het binnenblad want die 10% hakte er toch in. In de afdaling een beetje mopperend erachter komen dat ik niet terug kan naar het grote blad. Dus met de 44/11 dan maar de afdaling in en lekker hoog tempo draaien! Materiaal zoek ik later wel uit.. Door naar het lopen ging goed, snelle wissel en door naar de kopgroep.. Maar dat lopen viel nog best tegen continue omhoog of omlaag betekende pittig aanpoten. Samen met de kopgroep werden we toen voor de loopronde nog tegen de klok in gestuurd. Beetje vreemd, maar eenmaal bezig gewoon de rond afgemaakt en terug naar de finish. Iedereen liep toch dezelfde afstand en de voorfietser zag er ook niet zo'n issue in.. 
Al met al zeer tevreden met het teamresultaat!

2.  André, Ben je blij met de 2e plaats?

Van te voren werd de druk door de clubgenoten aardig opgevoerd.... Bedankt Bjorn en Albert! Maar vond het erg leuk dat ik een plek kreeg om mijn debuut voor TVD te maken in de teamcompetitie. Vooraf grondig het parcours verkend met Google maps.... 😉

Er waren mogelijkheden voor een top 10 plaats en zo het team te helpen naar een goed resultaat! Na een voor mij goed zwemonderdeel, een solide rondje fietsen en een pittig looprondje een mooie 8e plaats behaald!
Na de finish een lichte twijfel, podium of niet?
Maar na het verlossende woord van de speaker, een tweede plaats!!!
Gaaf! Super blij mee!

3. Richel, Wat ging er door je heen toen je over de finish kwam?

Ik was echt kapot. Kon bijna niet meer op mijn benen staan. Het lopen in de heuvels van Stein was echt ongelofelijk zwaar. Ik had een goede uitgangspositie na het fietsen en zwemmen. Hardlopen verdient nog wat aandacht en wilde voorkomen dat er veel concurrenten mij in zouden halen. Dus echt alles gegeven!

4. Emiel, je debuut op het podium, wat is jouw verhaal?

Zondag 7 Juli, de dag van de waarheid. De triathlon van Stein is een mooi affiche. Een competitiewedstrijd heeft iets speciaals en ik wilde voor mezelf een goed resultaat wegzetten. Het zwemmen ging redelijk voor mijn doen, de transitiezone was de langste die ik tot nu toe heb meegemaakt, er kwam geen eind aan. Het fietsen was mijn beste onderdeel van de dag, soepeltjes over de fameuze Slingerberg (een passerende deelnemer gaf nog een compliment voor mijn fiets...) en er een flinke snok aan gegeven op de rechte stukken, de dood of de gladiolen. Uiteindelijk moest ik de focus zoveel mogelijk bij mezelf houden en alles uit de kast halen. Ik zette mijn beste gemiddelde looptijd neer dit jaar op het geaccidenteerde loopparcours. En door mijn teamgenoten sta ik in de boeken! Mooie podiumplaats met alles erop en eraan. Bloemen, spuitende champagne en medailles. Voor herhaling vatbaar, topdag!