Almere 2021 4e divisie teamwedstrijd

19 augustus 2021 | Irvin

Na bijna een jaar geen wedstrijden was het eindelijk zover. We mochten weer racen. Dit keer voor mij voor het eerst in het team. André haalde mij al vroeg op en Jef kon met Richard mee rijden. Richard had gelijk de rol als captain op zich genomen omdat Edgar nog op vakantie was. In Almere was het al gezellig druk. Na een flinke wandeling op de wedstrijd locatie aangekomen. Om 10.05 was de start waar we begonnen met 750 meter zwemmen. Was weer wennen zo druk in het buitenwater. Kon gelukkig mijn rust goed bewaren en vond mooi mijn plek in het water. Mijn andere teamgenoten kwamen meer in het gedrang. Richard had moeite om het juiste ritme te vinden en viel wat terug in de wedstrijd. Bij het fietsen eerst wind mee en terug een stevige bries tegen. Ik werd door veel fietsers ingehaald. Bedacht dat ik toch beter mijn tijdritfiets niet had kunnen verkopen. Op mijn gewone racefiets ging het echt minder hard op zo'n lange rechte dijk. Na de wissel kreeg ik André in het vizier die mij net als vele anderen voorbij gefietst was. Tijdens het lopen was het aardig warm geworden maar had gelukkig nog genoeg over om net André voorbij te lopen. Toch leuk een stukje rivaliteit. Na de wedstrijd was iedereen dol enthousiast en hoorde je van je teamgenoten wat wel en minder goed ging. Na een foto moment en gezelligheid voldaan naar huis gereden. Gelukkig weer het besef dat we een geweldige sport beoefenen. Niet in de prijzen maar een mooie middenmoot als resultaat. 

Top dag gehad en zeker voor herhaling vatbaar.
Groet Laurens

TV Dordrecht eindigde op de 12e plaats in Almere. 

Na 2 wedstrijden staat het 3e team op  de 12e plek van de totaal 27 teams.