Zonnige start 4e divisie in Waalwijk

4 juni 2023 | John

“Meedoen en erbij zijn, samen met je teamgenoten” en eventueel promoveren naar de Sportzot 3e divisie. Dit is de slogan van de NTB dit jaar. Het werd een welgemoed welkom in Waalwijk voor ons talententeam.

De gespannen koppies van Ferdi, Simon, Hans en Sjoerd maakten duidelijk dat het seizoen begonnen was. De bemoedigende app-berichtjes van coach Edgar, tezamen met zijn karrevracht aan ‘snellewisseltips’ had er mede voor gezorgd dat eenieder goed voorbereid was. Van babyolie tot strak gesmeerde kettingen tot aan 400 elastiekjes voor schoen, tas en fiets.

Simon had de dag ervoor het fietsparcours al verkend en tipte het team over de komende hobbels. Ferdi vertrouwde op zijn lichtvoetigheid. Sjoerd had zijn openwaterzwemmen de afgelopen weken extra prioriteit gegeven en Hans zijn bovenbenen verrieden een stevige fietstijd.

De planning paste als een slof. Nadat we als team kort de wisselplekken hadden doorgenomen, konden de wetsuits vlak voor de start aan. Het was om tien uur al boven de 20 graden, het water zelfs nog een graad warmer, 750 meter zwemmen kwam als geroepen.

Met Erica, Ben, Richard, Iris, Marcel, Hannie, Michael, Tiffany, Henk-Jan, Arend, Jimmy en Richard (NTB-neutraal) hadden we een mooi contingent aan steun. “Meedoen en erbij zijn!”

Na het zwemmen en wisselen fietste Ferdi als kopman van Dordt richting het viaduct. Kort daarop gevolgd door het trojka Simon, Hans en Sjoerd, waarbij Hans -wellicht door zijn ervaring- het vlotst wisselde. Volgende week zaterdag allemaal naar de koppeltraining van de wisselkoningen van de TVD?

Het mooie parcours werd in de tweede helft wat hobbeliger, zelfs zo bumpy dat Hans dacht dat hij lek gereden was. Toen Sjoerd en Simon wilden helpen, bleek het gelukkig slechts suggestie. Hier hebben de teamleiders nog wel een taak. Elkaar helpen prima, maar het mag niet ten koste gaan van de snelheid. We hebben voor dit seizoen afgesproken dat lekrijden kan in een wedstrijd, zo lang je het zelf maar niet bent.

Het loopparcours in Waalwijk had alles in zich: gravel, zand en strak asfalt. Na twee rondjes was iedereen binnen. Sjoerd had het idee dat van de 5 kilometer ongeveer 9 kilometer onverhard was, maar Ferdi had daar verder niets van gemerkt.

Gespannen koppies waren omgetoverd tot blije gezichten van echte triatleten. Een mooi wedstrijddebuut in de 4e divisie voor deze vier mannen. Knap gedaan! Volgende week Weert, tot dan!

 

Klik hier voor de volledige uitslag.