Hitteprotocol nu ook in de Vierde Divisie

10 juni 2023 | John

Ferdi, André, Mark en Richard hadden zich de afgelopen weken klaargestoomd voor de OD in Weert. Aangekomen bij het parc fermé van de stadstriathlon bleek het hitteprotocol ingegaan te zijn. 30 graden Celsius heeft zo zijn voor- en nadelen. Warm up en cooling down krijgen dan een heel andere lading. Nu op het menu:

  • Sprintafstand
  • Non-wetsuit

Maar goed, met nog twintig minuten tot aan de start, werden de fietsen ingecheckt en was het kwartet klaar voor het zwemmen. “Tegen de stroom in aan de zijkant, met de stroom mee in het midden.” Was de tip die teamleider Edgar nog even vlak voor de geplande start had doorgebeld. “Hebben ze zich goed ingesmeerd?” Ja, toen moesten we echt hangen.

Vanaf de kant zag vaste supporter en klimfanaat Tiffany haar kopman Ferdi direct comfortabel in het warme water  aan de benen van het tweede groepje. De teamleider zag gelijk een trainingspuntje voor de donderdagavond op de sportboulevard. "Waarom niet aan de benen van de kopgroep?" 

Dat het er ook in de Vierde Divisie niet zachtzinnig aan toe gaat, bleek toen Richard bij het aan land komen nog even door zijn achterligger terug het water ingetrokken werd. Het is dat ik als toeschouwer geen blauwe kaart bij mij had…

Twintig kilometer fietsen is voor mannen als André en Mark uiteraard wat te weinig om hun kracht te tonen, maar ze liepen aardig in op de rest van het veld. (14e fietstijd voor André) In de drie rondjes fietsen was het rood-wit-blauw van de TVD lekker opgeschoven en vanuit de wisselzone stapte Dordrecht de oven van Weert in.

Extra waterposten brachten soelaas en hier werden door alle vier de lopers punten gepakt tot aan de finish. Het leek wel alsof Mark ogenschijnlijk lichtvoetig zo’n twintig man helemaal zoek liep en Ferdi elk keerpunt een bijna tekenfilmachtige versnelling achter de hand had. André werd in een spannende eindsprint op de meet geklopt door Johan Beukema van TT Leidschendam, maar Richard compenseerde dat door nog even twee man van eenzelfde vereniging achter zich te laten. Teamefficiëntie ten top!

De gastvrijheid van de Limburgers aan de finish was zoals verwacht. Lekkere snackjes, snoepjes en voor Mark een extra verrassing: twee fysiotherapeuten gaven advies, behandeling en een stereomassage. Meer informatie hierover vind je via www.topfysiotherapieweert.nl.

Het was weer een mooie dag en we zijn wat plekjes opgeschoven. Op naar Wijchen!

De volledige uitslag vind je hier. (Tussenstand na twee wedstrijden.)