Divisie dag op/rondom de Willem Alexander roeibaan

24 juni 2023 | Albert

Vandaag mochten de heren van TVD 3 (3de divisie) en TVD 1 (Eredvisie) hun triathlon-skills weer in werking stellen voor dagje OD-afstand racen op en rondom de Willem Alexander roeibaan te Rotterdam (eigenlijk Zevenhuizen) 
 
André, Edgar, Albert en Martin beten om 10:15uur het spits af met 2 rondes van 750m zwemmen in water, waar de afgelopen week commotie over was ontstaan: zwemmersjeuk op meetpunt op zwemwater.nl. Echter dit was niet waar het zwemparcours lag, maar gelukkig bleken de voorzorgsmaatregelen (maaien van waterplanten, etc...) en nogmaals testen een positief resultaat te bieden en was dit heikel punt geen punt meer van zorg.
 
De mannen zwommen en fietsten zeer goed, waardoor Edgar, Albert en André kort achter elkaar en dicht in de buurt van de top 10 aan het lopen begonnen. De afstand tot elkaar verkleinden zij tijdens het looponderdeel met als resultaat bij de finish: 8e, 9e en 10e positie in de daguitslag!  We wisten meteen dit is sowieso podium, maar welke plaats?
Toen we, onder genot van ons sportzot-biertje, samen met Martin (was ondertussen ook gefinisht) goed om ons heen keken: waar zijn onze directe concurenten (Cycletrend, Bodegraven) en de hoofdrekensom maakten, hadden we snel door dat we vandaag op de hoogste trede van het podium mochten plaats nemen.
Dit werd ruim een uur later definitief bevestigd en namen we op het podium de lokale dropjes en champagnefles ter harte, waarna Edgar zijn podiumviering skills met de champagne fles even liet zien.
 
 
Vervolgens viel om 12:15uur het startschot voor het NK OD en de eredivisiewedstrijd. Strijd eigenlijk op 2 vlakken voor NK elite, NK onder23 en Eredivsie.
Het ging met zwemmen hard, o.a. door toedoen van Nick (zie livestream op youtube), waardoor het na het zwemmen al behoorlijk in kleinere groepen uit elkaar lag. Nick had helaas niet helemaal zijn dag en stapte na de 4de fietsronde uit. Wellicht ook wat last van warmte, gebrek aan afkoeling, net te hard gezwommen, wie weet wat het is? In dit soort warme omstandigheden (zowel zwemwater, buitentemperatuur) topprestaties leveren vergt veel van een lichaam en dan kan je lichaam daar wel eens anders op reageren dan in training.
 
Achter de kopgroep zater Jeroen en Ben bij elkaar in de 1e fietsgroep. Max en Sam volgden gezamenlijk in de 2e fietsgroep. Tijdens het looponderdeel was het taak om vooral heel veel te koelen (water over je heen), goed jezelf te pacen 4 looprondjes lang. Dit was geen sinecure, omdat de water(sproei)punten aan het begin/einde loop heen&weer waren en na keerpunt met wind mee was het echt enorm warm! 
Gelukkig ging het looponderdeel onze mannen goed af (de een nog beter dan de ander), maar al tijdens de race had teamcaptain Albert door dat er een goed teamresultaat haabaar was. Direct na de finish begon dat gevoel steeds meer te groeien na zelf analyseren van de uitslag. Echter na bij racetiming de officieuze uitslag (die later werd bevestigd door de jury en dus officieel werd) ingezien te hebben, wisten we het zeker: TVD heren 1 pakt 3de plaats dagpodium Eredvisie!
Jeroen, Ben, Max en Sam: klasse, zeer goed gedaan in deze omstandigheden👍
 
 
Morgen (zondag 25 juni) 4de divisie zuid in Wychen. Volgende week zaterdag 1 juli 1e divisie in Holten en 4de divisie zuid in Hellevoetsluis en zondag 9 juli Eredivisie in Klazienaveen en 3de divisie zuid in Stein. 
Kortom TVD is lekker druk de aankomende weekenden met o.a. teamcompetities wedstrijden: Iedereen veel Succes en geniet ervan!
 
PS: geen teamcompetities prestatie, maar deze telt ook en staat voor altijd op zijn palmares: Dennis (sinds 2 weken vader) wint de 1/8e triathlon te Oud-Gastel. Kortom die is klaar om ook voor de 1e divisie te gaan knallen!