TTT 2e Divisie Sprint Triatlon in Almere

24 mei 2024 | Hannie

De TTT Sprint 2e Divisie Zuid in Almere op 18 mei was onze 1e wedstrijd in de Teamcompetitie dit seizoen. Een wedstrijd waar je als team samen moet werken. Dit door middel van stayeren (alleen met eigen team) en de 3e tijd telt.

Met de deelnemende dames (Carola, Ellen, Laura en ik) afgestemd hoe we deze wedstrijd in zouden gaan. En dat was in ieder geval met zijn 4-en zwemmen & fietsen. Hardlopen met zijn 3-en bij elkaar en Laura liep eigen tempo.

1 Keer een fietstraining met elkaar om het stayeren te oefenen. Marcel gaf tips hoe we dit het beste konden aanpakken. 1 Keer stayerend zwemmen geoefend en dat waren onze voorbereidingen.

Zwemmen: Liep heel anders dan wat we geoefend hadden. Carola nam Laura mee in haar voeten en Ellen hing bij mij in mijn voeten rondom het eilandje.

Fietsen: Ging fantastisch. Kop over kop hadden we een goed tempo te pakken. Korte instructies hadden we. “Ho” betekent iets langzamer, “Ja” betekent dat die persoon er weer bij is. 

Lopen: Voor Ellen en Carola een makkie. Voor mij was het wel zwaarder maar achter Ellen’s rug uit de wind en af & toe een hand van Carola in mijn onderrug om me vooruit te duwen hadden we toch best een behoorlijke looptijd.

Laura finishte iets later met een brede glimlach. Met zijn 4-en gerelaxt & nagepraat in de Brugse Zot strandstoelen met eten & drinken wat bij de finish uitgestald was. Het was een leuke wedstrijd op een mooie locatie.

We hebben ervan genoten! Op naar de volgende wedstrijd op 2 juni in Waalwijk 😊!