TV Dordrecht 3 wordt 3e !

5 juni 2024 | Albert

Na de eerste wedstrijd in Almere haven, stond afgelopen zondag de 2e wedstrijd voor de 2e divisie zuid op programma in Waalwijk.

Door blessuregevallen moesten we in Almere Haven al gebruik maken van andere TVD-atleten. Gelukkig waren toen o.a. Bryan en Dennis bereid om mee te doen voor 2e divisie. Onder leiding van Bryan werd er op de fiets aldaar flink gebrommerd. Niet onversdienstelijk werden we daar met Bryan, Dennis, Albert en Redmer 2e met het team. Kortom een goede start voor een promovendus in een hogere divisie.

In Waalwijk mochten we van start voor een sprint triahtlon. Op het vroege starttijdstip van 09:15 waren we bijtijds rond 07:45 al op de locatie aanwezig. Aangezien we nog steeds te maken hebben met blessures van atleten in ons team, hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod van Max om voor ons team te starten in Waalwijk.

Bij de verkenning zagen we dat er flinke stukken gelopen moesten worden tussen de surfplas naar de wisselzone, in de wisselzone richting de opstapbalk fietsen en ook weer terugkomend van het fietsparcours door de wisselzone. Bij het loopparcours konder we voorlopig zien dat we door de paarden(zand)bak moesten. 

Om 09:15 werder we weggeschoten en was het in een driehoek zwemmen in de surfplas (mooie locatie om te zwemmen). Max was als 1e uit het water en ging gezwind op de fiets en loopparcous verder voor een mooie overwining van start tot finish op kop.

Redmer  had een heel eigen avontuur vanaf het moment dat hij uit water kwam. HIj besloot om meteen zijn gehele wetsuit uit te trekken zodra hij het water uitkwam, zodat hij de 100m naar de wisselzone sneller kon afleggen. Zonder wetsuit aan, kan je sneller lopen. Snel zette hij zijn helm en pakte zijn fiets, liep weg tot hij van een offical kreeg te horen: "je startband". HIj voelde snel aan zijn middel...huh...geen startband. Hij draaide meteen om, legde zijn fiets aan de kant en terug naar zijn wisselplek. In wetsuit kijken...geen startband. Toen realiseerde hij zich dat bij het snel uittrekken van zijn wetsuit zijn startband ook was uit gegaan. Deze lag dus waarschijnlijk op het tussenstuk. Dit riep hij meteen naar de offical en dat hij dan weer de timing-mat over moest om deze te halen. Hierop zei de offical: ga maar fietsen. Redmer vervolgde zijn weg met fiets richting opstapbalk. Als je denkt dat de pech nu voorbij was helaas. Vervolgens verloor hij zijn fietsschoen door het gestuiter van de fiets. Weer stoppen, fietsschoen er op en door. Ondertussen was Albert hem in dit stuk voorbij gelopen. Achter elkaar sprongen zij, na  de opstapbalk, op de fiets. Echter toen schoot bij Redmer zijn ketting eraf. Weer stoppen, ketting erop en verder met vieze vingers. Gelukkig was de pech toen voorbij en kon Redmer door. Martin had hier allemaal geen last van; Hij had lekker gezwommen in de voeten van zijn mede-tegenstander, kwam fris uit het water en nam zijn fiets om daar mee lekker hard te fietsen door het buitengebied van Waalwijk. 

Na het fietsen was het tijd voor het hardlopen en dat was ook een hele ervaring op zich. Voor degene die eens een wedstrijd willen doen, waarbij je niet alleen op asfalt loopt, dan is Waalwijk een aanrader! Elke ondergrond mag je met je voeten belopen tijdens deze triathlon. We begonnen met gras, gravel/klei, door de paardenbak (zand/klei), gras, asfalt, gravel, rijplaten, straatstenen, gras, asfalt, onverharde paadjes, asfalt, etc... Het was een heen en weer rondje met een lus om de kleinere plas. Gelukkig bleef iedereen hier goed op de been en snelde we naar o.a. de 1e, 11e, 26e en 48e plaats in de individuele daguitslag. Dit was goed voor een teamtotaal van 38 punten, waarmee we mooi als TV Dordrecht 3 de 3e plaats op het podium behaalde. Winnaar was TV Energie Barendecht en 2e TV Hoekse Waard.

Max was bij de prijsuitreiking in vorm en knalde de champagnefles goed open en spoot de kar en de overige teams nat. We gingen naar huis met een 3-tal heerlijke fuet-worsten en een bloemetje voor het thuisfront. Kortom wederom een geslaagde dag!

Op  naar de volgende wedstrijd (teamcaptain Remi heeft nog een flinke puzzel te leggen om voldoende atleten aan de start te krijgen) in Oud-Gastel..