Vierde Viertal in Wijchen

2 juli 2024 | John

Na een succesvolle wedstrijd in Oss stonden de mannen van de derde divisie weer te trappelen om van start te gaan. Een compleet andere opstelling (want Ferdi viel in bij de tweede divisie) waarvan André, Emiel en Niels vorig jaar al de Maasbandijk rond Wijchen onveilig hadden gemaakt. Vooraf waren de verwachtingen dus hooggespannen en had iedereen er zin in.

Wijchen is een hele overzichtelijke wedstrijd, je bent nooit meer dan drie-vier kilometer hemelsbreed van de start/finish verwijderd. Het zwemmen is in een plas, ontstaan vanuit een vertakking van de Meuse. Hoewel het veel minder warm was dan vorig jaar, lagen de mannen met als vierde teamlid Richard toch zonder wetsuit in het water voor de vijfhonderd meter zwemmen. Traditioneel een beetje worsteling tot de eerste boei en daarna heeft iedereen een prima zwemonderdeel afgelegd. Emiel was het snelste en Niels en André bleken vlak bij elkaar gezwommen te hebben. Richard sloot de rij.
 
Het is best een eindje rennen naar de fiets maar eenmaal aangekomen vlammen Emiel en André vliegensvlug het fietsparcours op en af. Het is een overzichtelijk en snel onderdeel, drie keer in een T-vorm over een provinciale weg. Het fijne is dat we elkaar steeds zien en daarom kunnen aanmoedigen. 
 
De uberbiker Dr. Dre begint als eerste aan het lopen. Ook dit is weer heel overzichtelijk, 1.25km op de andere helft van de dijk weg van de start en aan de andere kant van de weg weer dezelfde route terug. Net als bij het fietsen zien we elkaar steeds en ziet het er flitsend uit vinden we zelf. Het is een makkelijk en snel parcours en binnen 24 minuten is iedereen gefinished, tot grote trots van onze super supporter en fotograaf Annemiek.
 
We worden beloond voor ons zweet, zesde van de tweeëntwintig teams met Niels op plek 19, André 22, Emiel 28 en Richard 41. Leuk om zo eensgezind als team en dicht bij elkaar een evenement te ondernemen. Dat zal volgende week in Hellevoetsluis vanwege het langere parcours wel een grotere uitdaging worden.
 
NdB