TVD-divisiedames: Cool and collected

3 juli 2024 | Ellen

Stein
Zondag 30 juni, Stein, één van de oudste triathlons van Nederland. Voor de TVD-dames van de tweede divisie staat een olympische afstand op het programma. Lekker 1500 meter zwemmen in de haven van het Juliana Kanaal, op de fiets zijn er lange snelle stukken langs het kanaal, bochtige uitdagingen door de dorpjes en een fijn klimmetje over de Slingerberg en voor het lopen hebben we een uitdagend parcours met flink wat hoogtemeters.

Sterk team
We vinden elkaar snel, de sfeer is ontspannen. En dat is eigenlijk bij al onze divisiewedstrijden het geval. Niet zo gek natuurlijk, want we hebben een prima team. Met original gansters Hannie en Laura, met “diesels” Fenna en Madeline (wel met een turbo-stand trouwens), met de gretigheid van Carola en Natasja, met comeback kid Aafke en met “doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg” Annemiek en Ellen hebben we altijd een sterke opstelling. En een positieve sfeer.

Racen met een glimlach
Waar het bij de mannenteams vaak stressvol is, met blessures, invallers, misgelopen wissels, hectiek bij de boeien, lastig te vinden parcoursen en blauwe kaarten, gaat het in het damesteam heel anders. Er wordt sportief en geconcentreerd geracet en gewisseld. Ontspannen snel, met een glimlach. En dat werkt! Niet alleen gezelligheid op de wedstijddagen en trainingen, maar ook stabiele uitslagen in de afgelopen vier wedstrijden.

Op naar Roermond
Op zaterdag 14 september is de laatste divisie-wedstrijd in Roermond. Daar komen alle divisies samen, dus kun je zowel de dames als de mannen van de derde, tweede, eerste en eredivisie aanmoedigen bij hun dubbele supersprint. Gegarandeerd spektakel!
Of je kunt zelf starten in één van de individuele series natuurlijk. Na afloop wordt er een BBQ georganiseerd.
Dus wil je ons een keertje echt in actie zien, kom dan naar Roermond. Je herkent ons gemakkelijk: cool and collected, en we racen met een glimlach. 😊